banner651

DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

BİR ASKER HASTANEDE GÖZLEM ALTINA ALINDI

DOMUZ  GRİBİ ŞÜPHESİ















DOMUZ  GRİBİ ŞÜPHESİ

Kahramanmaraş'ta bir asker, birliğine teslim olmak için bindiği otobüste rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede domuz gribi şüphesiyle gözlem altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, aslen Niğde nüfusuna kayıtlı asker Tayfun A. (20), memleketinde izinli olduğu sırada rahatsızlandı. Sağlık kontrolünü için gittiği hastaneden tekrar kendi isteğiyle ayrılan asker, birliğine teslim olmak için otobüse bindi. Yolculuk esnasında tekrar rahatsızlanan Tayfun A., tedavi gördüğü hastanenin birliğine bilgi vermesiyle Afşin terminalinde tam teşekkülü ambulans ile Afşin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahale sonrası Tayfun A., domuz gribi şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edildi. Domuz gribi şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi personeli ve o onda tedavi için hastanede bulunan vatandaşlara koruyucu maske dağıtıldı.

Askerlik süresini tamamlanmasına bir ay kalan asker için, komutanları seferber oldu.

Hastanede gözlem altında tutulan askerin, domuz gribi olup olmadığı alınan kan örneklerinin Ankara'da incelenmesinin ardından netlik kazanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER