banner651

"DOLANDIRICILAR" SERT KAYAYA ÇARPTI

KREDİ KARTI BİLGİSİNİ İSTEDİLER

 Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi, kullanmadığı tüketici kredisinin dosya masraflarını alma bahanesiyle kendisine "yardımcı olmak" isteyenlerin bilgilerine ulaşarak, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Dolandırıcıların, banka kredisinin dosya masraflarını almasına yardımcı olmak bahanesiyle telefonla aradıkları kişi, Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi çıktı. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi, kullanmadığı tüketici kredisinin dosya masraflarını alma bahanesiyle kendisine "yardımcı olmak" isteyenlerin bilgilerine ulaşarak, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 
Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini cep telefonundan arayan bir kişinin, tüketici kredilerinden alınan dosya masraflarına ilişkin yardım ettiklerini söylediğini aktardı. 
KREDİ KARTI BİLGİSİNİ İSTEDİLER
Oysa herhangi bir tüketici kredisi kullanmadığını anlatan Tanrıverdi, "Dolandırıcıları deşifre etmek için sahte bir isim vererek, iki farklı bankadan kredi kullandığımı söyledim. Arayan kişi, güya sisteme bakarak verdiğim sahte isimle sanki bu parayı almışım gibi, 'sistemden baktık, 2 bin 160 lira alacağınız var. Bunu hemen geri alabiliriz ancak sizin kredi kartı bilgilerinizi alalım. Bunun karşılığında bizim masrafımız var, onu ödemeniz gerekiyor' dedi. Ben kredi kartı kullanmamama rağmen kullandığımı beyan ettim. Amacım, arayan kişilerin kurumsal bir hesap numaraları varsa onlara ulaşmak, bilgilerini elde ederek suç duyurusunda bulunmaktı" diye konuştu.
Tanrıverdi, söz konusu kişi bunları vermeyince, IBAN numarasını istediğini ve aldığını ifade ederek, "Ayrıca firmayla ilgili bilgiler de edindim. Tüm bunlar ışığında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum" dedi. Edindiği bilgiler gerçek kişi üzerineyse, bunları da suç duyurusuna konu ettiğini anlatan Tanrıverdi, "Eğer gerçek kişi değilse, yani sahte bilgilerle elde edinilen bir hat ise GSM operatörü ve bayisi, sahte kimlik üzerinden bir hesap açılmışsa da ihmalden dolayı bankadaki görevliler hakkında da suç duyurusunda bulundum" ifadesini kullandı. 
TANRIVERDİ: KAYAYA ÇARPTILAR
Dosya masrafları konusunda tüketicileri duyarlı ve uyanık olmaya çağıran Tanrıverdi, kendisini arayan kişilerin "sert kayaya" çarptığını söyledi. Tanrıverdi, buna benzer aramalara "dur" demek için suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, hakem heyetlerine basit bir dilekçeyle başvuran herhangi bir tüketicinin, dosya masrafını geri alabildiğini hatırlattı. (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER