banner675

DÖKÜMCÜLER RAHATLADI

DÖKÜMCÜLER MESAİ SAATİNİ DEĞİŞTİRDİ

DÖKÜMCÜLER RAHATLADI

 Kahramanmaraş'ta, bin derecelik ısıl işlemden geçen demirlere şekil veren döküm işçileri, su kaybına karşı ayakta kalabilmek için ramazanda mesai saatlerini değiştirdi.

Oda sıcaklığının 45 dereceye yaklaştığı ortamda çalışan döküm işçilerinin mesaileri, ramazan dolayısıyla sahurdan sonra başlıyor ve öğlen bitiyor. Öğlene kadar ter döken işçiler, ramazanda yaptıkları mesai değişikliğiyle kısmen rahat bir nefes alıyor. 
İşçilerden Ramazan Karabörk, yaptığı açıklamada, çalıştıkları ortam ne kadar sıcak olursa olsun oruç ibadetini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Ramazanda mesai saatlerini değiştirdiklerini anımsatan Karabörk, "İşe çok erken geliyoruz. Öğleye kadar işimizi bitirmeye çalışıyoruz. Zor olsa da orucumuzu tutmaya çalışıyoruz. Malzemeleri yaklaşık bin derece sıcaklıkta eritiyoruz. Doğal olarak bu ısı bizi çok etkiliyor. Çok su kaybettiğimiz için bazen zorlanıyoruz" dedi. 
Ali Çolak ise mesai saatlerini değiştirdikleri için oruç tutmakta çok fazla zorlanmadıklarını belirtti. İşinin zorluğuna rağmen ibadetini yerine getirdiğini dile getiren Çolak, "Evimize ekmek götürebilmek ve çocuklarımızın rızkı için çalışmak zorundayız. Bunları yapabilmek için çalışma saatlerimizi değiştirdik" ifadesini kullandı. (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685