banner651

DOĞAKA'DAN DANIŞMANLIK DESTEĞİ

DOĞAKA'DAN DANIŞMANLIK DESTEĞİ

DOĞAKA'DAN DANIŞMANLIK DESTEĞİ

 

DOĞAKA'dan 
danışmanlık desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında 1.Uluslararası Maraş Dondurması Kültür ve Sanat Festivali Hazırlık Öncesi Danışmanlık Desteği anlaşması imzalandı.
Danışmanlık desteği ile alakalı DOĞAKA ile yapılan anlaşmaya ilişkin bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fetih Yanardağ; "15 Nisan 2011 tarihinde Kahramanmaraş ilimizde düzenlenen Turizm çalıştayında öne çıkan sorunlardan birisi de Dondurma festivalinin ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilememesi sorunudur. Bu soruna neden olan en önemli faktörün şehrin tanıtımı konusunda kurumlar arasında ki koordinasyon eksikliğinin olması gösterilmiştir. Bir diğer neden ise kente gelen turistlerin karşılanması konusunda esnaf ve halkın bilinçsiz olması belirtilmiştir.
Proje kapsamında verilecek olan danışmanlık ve eğitim ile kurumların festivalde ki görev tanımları belirlenecek, festivalde görev alacak personellerin festival konusunda bilgi ve yeterlilikleri arttırılacak. Şehrin tanıtımına yönelik ve festivalin duyurulmasına yönelik danışmanlık ve eğitim verilerek konu ile ilgili görevli personellerin tanıtım konusunda profesyonelleşmesi sağlanarak şehrin ve festivalin tanıtımı gerçekleştirilmiş olunacaktır" diye konuştu.
Desteğin içeriğine ilişkin bilgi veren Yanardağ: "9-12 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan 1.Uluslararası Maraş Dondurması Kültür ve Sanat Festivalinde görev alacak personelleri festival konusunda bilgi ve yeterliliklerinin verilecek olan danışmanlıkla arttırarak, festivalde görev alacak personellerin görev tanımlarını belirleyerek festivalin profesyonel bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak hedeflenmektedir.
Festival konusunda Danışmanlık eğitimleriyle belediye personelleri, festivalde görev alacak
Valilik, KOSGEB, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, özel sektör temsilcileri, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş
Esnaf ve sanatkârlar odası, STK'lar katılımcılarına festival konusunda gerekli danışmanlık verilerek, kurumlar arasında ki gerekli koordinasyon sağlanarak Kahramanmaraş ilimizin ve bölgemizin tanıtımını sağlayacak Dondurma festivali gibi başka festivallerinde gerçekleştirilmesi sağlanacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER