banner675

DOĞAKA FOODEX 2014 FUARINA KATILDI

FUARDA KAHRAMANMARAŞ ÜRÜNLERİ DE TANITILDI

DOĞAKA   FOODEX 2014 FUARINA KATILDI

 Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) olarak, TR 63 Düzey 2 Belgesi illerimiz olan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gıda ve gıda teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren 12 firmaya fuara katılım desteği sağlayarak, 23-26 Ekim 2014 tarihleri arasında İzmir Enternasyonal Fuar Alanında, yoğun uluslararası ticari heyet katılımı ile ulusal ve uluslararası düzeyde temsil edilmiştir.

Bölgesel kalkınmaya yön veren bir kuruluş olan DOĞAKA, salt bölgemizde öne çıkan sektörlerin desteklenmesi için mali destek programları sunmamakta, aynı zamanda, yerli ve yabancı profesyonel katılımcıların da yer aldığı, uluslararası işbirliği bağlantılarının kurulduğu ulusal ve uluslararası fuarlar konusunda da firmalarımızla kalkınma yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir. 
Türkiye'de ilk kez düzenlenen Kırmızı et, beyaz et, süt ve süt ürünleri, şekerleme, baharat ve ambalaj vb. alanlarında birçok ürünün sergilendiği ve lezzetlerin tadıldığı FOODEX 2014 Gıda Fuarı'na, ülkemiz ve yurtdışından 29 ilden 150 firma ile katılım sağlanmış, yerli ve yabancı toplamda 18.000 konuk tarafından ziyaret edilmiştir. Bölgemiz firmalarının ihtiyaç duydukları yeni pazarlara açılmak için büyük önem taşımış; profesyonel sektör temsilcileri ile bölgemiz gıda firmaları için bir buluşma noktası olarak profesyonel katılımcı ve ziyaretçilerine ev sahipliği yapmıştır.
2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı (FOODEX 2014)'nın resmi açılışı; Kıbrıs Konsolosluğu, Ürdün ve Kosova Ticaret Odalarının da katılımı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Kudbettin ARZU, İzmir Milletvekili Sayın Rıfat SAİT, İzmir Valisi Sayın Mustafa TOPRAK, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Sırrı AYDOĞAN, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayın Aykut YENİCE, İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Ekrem DEMİRTAŞ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Sayın Ahmet GÜLDAL ve Genciz Fuarcılık Genel Müdürü Sayın Osman GENCİZ, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Meclis Üyesi Sayın Muharrem ÖZŞERBETÇİ ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Temsilcisi Sayın Adnan BERBER başta olmak üzere pek çok sayıda oda, dernek ve birlik başkanının yüksek katılımları ile gerçekleştirilmiş olup; stand ziyaretleri esnasında, Ajansımız desteği ile bölgemizden katılım sağlayan firmalarımız resmi protokolün yoğun ilgisi ile karşılaşmışlardır.
FOODEX 2014 Türkiye İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı süresince, Tunus, İran, Irak, Makedonya, Polonya, Yunanistan, Hong Kong, A.B.D.,İtalya, Japonya, Yemen, Fransa, Filistin, Sırbistan, Yunanistan, Mısır, Cezayir ve Fas ülkelerinden fuarımıza katılım sağlayan uluslararası ticari heyetlerin yanı sıra; Polonya ve Yunanistan ticaret odaları da katılımcı stantları ile FOODEX 2014 Gıda Fuarı'na uluslararası bir boyut kazandırmıştır. Fuara katılım sağlayan yabancı heyetlerden; başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, Balkan ülkelerinden de pek çok gıda sektörü temsilcisi ile firmalarımız iş birliği görüşmeleri yapmış olup; ticari anlaşma süreçleri hala devam etmektedir. Bunun yanı sıra, yurt içinden Afyon, Denizli, Muğla, Kahramanmaraş, Adana, İzmir, Konya ve Mersin başta olmak üzere birçok ilimizden, ticari heyetler de FOODEX 2014 Gıda Fuarı'na ilgi gösteren diğer katılımcılar arasında yerlerini almışlardır. 
Fuar alanında, DOĞAKA standımıza nezaket ziyaretinde bulunarak ikili görüşmeler yapan Polonya Büyükelçiliği ve Ticaret Bölümü Temsilcilerine, TR 63 Düzey 2 Belgesi illerimiz olan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'deki öne çıkan sektörlerimiz hakkında sunum yapılarak bilgi verilmiş, bölgemiz yatırım imkânları tanıtılmış ve Polonya'nın ihracat konusunda Ajansımız vasıtasıyla, özel sektör temsilcilerimiz ile tanışmaları ve iş birliği gerçekleştirmeleri hususunda destek verilmiştir. Ajansımız ve bölgemiz hakkında uzmanlarımız tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından, Polonya Ticaret Odası Temsilcileri ile uluslararası kalkınmanın boyutları üzerine bir münazara ortamı da doğmuştur.
Yerli ve yabancı heyetlerin yanı sıra; İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreterliğini de ağırlayan DOĞAKA Standımız ile bölgelerarası iş birliği ve nezaket ziyaretleri de gerçekleştirilmiştir.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685