banner651

BAŞKAN MAHÇİÇEK’İN KUTLU DOĞUM MESAJI

"TOPLUMSAL BİRLİKTELİĞİMİZİN TEMELİNDE PEYGAMBER SEVGİSİ VAR"

 BAŞKAN MAHÇİÇEK’İN KUTLU DOĞUM MESAJI

Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Efendimizin en sevdiği spor dalı olan güreşte bir turnuva düzenleyeceğiz. Bu hafta da Peygamber Efendimizi en iyi şekilde anmaya, anlamaya gayret göstereceğiz." dedi. Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, toplumsal birlikteliğimizin temelinde yer alan en önemli unsurlardan birinin Hazreti Peygamber sevgisi olduğunu kaydetti.

Başkan Mahçiçek, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası temasının "Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" olduğunu anımsatan Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

"Yaratılmışların en yücesi olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) yeryüzünü şereflendirişinin 1444. seneyi devriyesinde gönüllerimiz O'nun sevgisiyle doluyor. Şüphesiz ki; rahmet Peygamberi olan Efendimiz,  insanların en hayırlısı, en yücesi ve örnek ahlakı ile tüm insanlığın rehberidir. Hayatı boyunca sadece rahmeti, sevgiyi, hoşgörüyü ve adaleti tavsiye ederek, bizler için erdem timsali olmuştur. O'nun Yüce Allah'tan getirdiği emirler ve kendisinin örnek hayatı bizleri sadece doğruya yöneltmekte ve yolumuza ışık olmaktadır. 

Öte yandan bilindiği gibi her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası'nda bir tema belirleyerek Peygamber Efendimizin farklı yönlerini tüm topluma anlatıyor. Bu yıl belirlenen konu ise 'Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku.' Elbette ki bizler birlikte yaşama kültürünü asırlardır en iyi şekilde uygulayan medeniyet olduk. Bundaki en önemli unsur ise hiç şüphesiz Peygamber Efendimize duyduğumuz sevgi. İnşallah bundan sonra da toplum olarak birbirimizi sevmeye, birbirimizin hukukuna saygı duymaya devam edeceğiz."

Mahçiçek, Onkişubat Belediyesi olarak kendilerinin de Kutlu Doğum Haftası'nda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Mahçiçek, "Biz de Onikişubat Belediyesi olarak Kutlu Doğum Haftası'nda Afşin Eshab-ı Kehf'e geziler düzenleyeceğiz. İlçemizden yüzlerce öğrencimiz manevi atmosferi yüksek bu külliyeyi görerek, Eshab-ı Kehf hakkında bilgiler alacaklar. Diğer yandan yine Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Efendimizin en sevdiği spor dalı olan güreşte bir turnuva düzenleyeceğiz. Bu hafta da Peygamber Efendimizi en iyi şekilde anmaya, anlamaya gayret göstereceğiz." ifadelerini kullandı.  

Haber. Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER