banner651

DİYANET-SEN’DE ‘BOZDOĞAN’ DEVRİ!

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 14 yıl boyuncu başkanlığını yapan Ekrem Arslan’ın aday olmadığı 6. Olağan Kongre’de Şevket Bozdoğan ve Abdülaziz Yenice kıyasıya yarıştı. Birlik ve beraberlik içinde gerçekleşen kongrede Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin yeni başkanı 5 oy farkla Şevket Bozdoğan oldu.

DİYANET-SEN’DE ‘BOZDOĞAN’ DEVRİ!

 

DİYANET-SEN’DE ‘BOZDOĞAN’ DEVRİ!

 

 

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 14 yıl boyuncu başkanlığını yapan Ekrem Arslan’ın aday olmadığı 6. Olağan Kongre’de Şevket Bozdoğan ve Abdülaziz Yenice kıyasıya yarıştı. Birlik ve beraberlik içinde gerçekleşen kongrede Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin yeni başkanı 5 oy farkla Şevket Bozdoğan oldu.

 

 

Memur-Sen’e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet- Sen) Kahramanmaraş Şubesi’nin 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 14 yıl boyuncu başkanlığını yapan Ekrem Arslan’ın aday olmadığı 6. Olağan Kongre’ye iki liste halinde gidildi. Din Gönüllüleri ve Görevlileri Derneği Başkanı Şevket Bozdoğan ve İmam Hatip Abdülaziz Yenice’nin yarıştığı kongre, Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan oluşturuldu. Kongrenin Divan Başkanı Memur-Sen İl Başkanı Abdülaziz Aydın olurken, üyeliklerine ise Şerafettin Buğdaycı ve Mehmet Altun seçildi. Abdülaziz Aydın başkanlığındaki kongre Faaliyet Raporu ve Denetim Raporlarının okunmasıyla başladı. Kongre AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal’ın telgraflarının okunmasıyla devam ederken protokol konuşmalarına geçildi.

 

“14 YILDAN BERİ BU GÖREVİ İFA EDİYORDUM”

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin eski Başkanı Ekrem Arslan yaptığı konuşmada 14 yıl boyunca başarılı bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Arslan, “Her kurumun kendine has bir misyonu olduğu gibi Diyanet-Sen’in de kendine has bir misyonu var. Memur-Sen’e bağlı olarak faaliyet göstermek ve Memur-Sen’in bir mensubu olmak bir şereftir. Gerek içerde gerekse de dışardaki mihraklara karşı mücadeleyi STK’lar olarak ortaya koyan şuan da Memur-Sen’dir. Düşüncemizi, eylemlerimizi en iyi şekilde temsil eden ve en iyi şekilde her platformda dile getiren Diyanet-Sen’dir ve bizim kurumumuzda özellikle yıllarca biriken sorunların çözümü noktasında gayretini ortaya koyan Diyanet-Sen’in çabası herkes tarafından görülmektedir. Yaklaşık 14 yıldan beri bu görevi ifa etmekteyim. Bu görevi ifa ederken 2005 yılında Diyanet-Sen gönlümüze misafir oldu, evimize misafir oldu. Biz bu misafiri ve bu misafirliği en iyi şekilde icra edebilmek için gayretimizi, çalışmamızı ortaya koyduk. Biz Diyanet-Sen’i kendimize misafir ettiğimiz gibi, sizler de bizi misafir ettiniz. Gerçekten 14 yıl boyunca Kahramanmaraş’ta Diyanet-Sen’in misyonuna uygun bir şekilde ne yapılması gerekiyorsa bunu yapmanın gayreti, azmi, heyecanı içerisinde olduk. Gerek yönetimimizdeki arkadaşlarımızla gerekse ilçe temsilcilerimizle gerekse de kadın kollarımızla en iyi şekilde icra etmenin heyecanını yaşadık. Göreve gelen arkadaşımıza başarılar diliyorum, tabi ki kazanan kim olursa olsun her şeyden önce kazanan Diyanet-Sen olacak. Küsmek, darılmak olmaz, bize yakışmaz. Kazanan kardeşimiz tabi ki herkesin sorununu çözmeye gayret edecektir” ifadelerini kullandı.

 

“GEÇMİŞTE ÇOK BÜYÜK ZORLUKLAR ÇEKTİK”

Kongreye katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise geçmişte Türkiye’de din eğitiminin ve din hizmetlerinin çok büyük zorluklar çektiğine dikkat çekerek, “Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubemizin kongresinin hayırlara vesile olmasını yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Milletimizin geçmişte yaşadığı zor dönemlerde hem din hizmetleri hem de din eğitimi başka diğer kesimlerle beraber payını fazlasıyla almıştır. Eskiden zor günler geçirdik, bugün ise her mahallemizde bir değil birden fazla Kur’an Kursu, ilçelerimizde birden fazla İmam Hatip Lisesi, neredeyse büyük mahallelerimizde bile İmam Hatip’ler yapıldı. Hafızlık müessesleri, hocalarımızın camilerde verdiği din hizmetleri noktasında büyük mesafeler aldık. Sendika ve STK mücadelemizde yine baskılardan geçti. Memur-Sen’de gerçekten çok zor şartlar altında kurulmuştu. Memur-Sen, gerek memurlarımızın çalışma hayatının iyileştirilmesi, gerek özlük hakları noktasında daha iyi mesafeler alınması hususunda bu günlere gelişimizde çok büyük emek verdi. Diyanet-Sen’de bu anlamda aynı çabayı gösterdi. Bugüne kadar emek veren bütün arkadaşlarımıza takdirlerimizi sunuyorum. Seçilen kardeşimiz aynı hızla, hatta geçmişin tecrübesini kullanarak daha hızlı bir şekilde din, devlet, vatan ve millet mücadelemizde görevlilerimizin daha iyi ortamlarda daha iyi imkanlarla hizmet etmesi noktasında ellerinden gelen gayreti fazlasıyla sarf edeceklerdir” şeklinde konuştu.

 

“DAVA BİLİNCİYLE HAREKET EDECEĞİZ”

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin yeni Başkanı Şevket Bozdoğan da yaptığı konuşmada Diyanet-Sen’in değerlere öncelik veren bir sendika anlayışında olduğunu söyledi. Dava bilinciyle hareket edeceklerini belirten Bozdoğan, “Hilfü'l-Fudûl hareketiyle başlayan, kuruluş aşamasında bir avuç insanla yola çıkan, cami odalarda temelleri atılan Diyanet-Sen’in kurucu Genel Başkanı Ahmet Yıldız hocama rahmetler diliyorum. Evet onlar gitti, dava devam ediyor. Bugün Türkiye’nin 81 ilinde bayrağını dalgalandıran, Edirne’den Kars’a kadar sendikamızı güçlendiren Genel Başkanımız Mehmet Bayraktutar’a ve ekibine de güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Diyanet-Sen, kendi değerlerine öncelik veren bir sendikadır. Öncelikle bizim mesleğimiz din gönüllülüğü ve biz bir şeye adım atarken dava bilinciyle adım atmak durumundayız. Bizim sendika anlayışımızda dava bilinciyle burada bulunuyoruz. Bugün sendikayı sadece siyasete ve bürokrasiye atlama gibi görenler olsa da işin temeline indiğimiz zaman bir avuç insanla zor şartlarda yola çıkan insanların bugün bu sendikalarda hakkı vardır. Dünyaya İslam değil de isyan hakimse bunun sebebi öyle zannedildiği gibi İslam düşmanlarının güçlü olduğundan değil, Müslümanların dağınıklığından, Müslümanların birleşmemesinden kaynaklanmaktadır. O yüzden hakkın, adaletin hakim olması için başta bizlerin ve tüm Müslümanların tevhid akidemizi yeniden gözden geçirerek birbirimizi daha fazla sevmek şuurunda olmamız gerekiyor” dedi.

 

“ÜYELERİMİZİN SORUNLANI ASLA ÖTELEMEYECEĞİZ”

Sözlerinin devamında hedeflerini anlatan Başkan Bozdoğan, “Sendika sivil, direniştir, sendika bir muhalefet hareketedir. Muhalefet derken her şeye karşı çıkan değil, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyerek doğrularına sahip çıkmaktır. Bu sendikacılık ise ülkemizde Memur-Sen çatısı altında yapılıyor. Türkiye güzel yerlere gelmeye devam ediyor. Sendikacılık aynı zamanda bir kadro hareketedir ve sendika eylem içinde adam yetiştirme, kadrolar oluşturma merkezidir. Dolayısıyla sendika Hilfü'l-Fudûl hareketidir. Haksızlığa uğrayan herkesin hakkını savunup, mazlumlara sahip çıkmak zaten bizim İslami ve insani görevlerimizdir. Kim olursa olsun mazlumun yanında olmak, sloganlaşmış prensiplerimizdendir. Sendika yöneticilerinin hak ve hukuka uygun bir şekilde dava şuuruyla hareket etmesi önemlidir. Üyelerimize karşı bir haksızlık yapıldığı zaman, haksızlık kimden ve nereden gelirse gelsin asla ona yanağımızı dönmeyeceğiz. Biz dernek olarak bazı faaliyetler yaptık, yaptıklarımız görev yapan arkadaşlarımız bunu takdir ettiği için delege seçiminde 69 delegeden 47’si bize teveccüh gösterdiler. Bu duruşumuzu asla bozmadan devam ettireceğiz. Sendika da yıkıcı değil, yapıcı olacağız. Diyanet-Sen’in çatışmacı bir sendikal anlayışının ötesinde uzlaşmacı, birleştirici ve yapıcı bir sendika kimliği vardır. Bu kimliği de muhafaza edeceğiz. Buradaki uzlaşma kavramı asla teslimiyetçi değildir. Diyanet-Sen olarak bizler sevgi toplumundan yanayız. Bunun için varız ve sevgiyi birbirimize yaklaştırmak amacıyla kullanmak mecburiyetindeyiz. Yani birbirimizi sevmek mecburiyetindeyiz. İnşallah, Ekrem başkanımızın yaptığı çalışmaların takipçisi olacağız, aynı çizgide yapmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin sorunlarını asla ötelemeyeceğiz. Nerede sorun varsa onu çözmek için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

Kongrede İl Müftü vekili Süleyman Yavuz’da bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Protokol konuşmalarının ardından seçime geçildi. 132 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 67’sini alan Şevket Bozdoğan, Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin yeni başkanı oldu. Abdülaziz Yenice ise 62 oyda kaldı.

Kongreye Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve çok sayıda din görevlisi de katıldı.

 

 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2018, 01:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER