CUMHURİYET BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

DEMİR, AKP İKTİDARI 12 YILDIR CUMHURİYETİMİZE SALDIRMAKTA

CUMHURİYET BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

 Türkiye Gençlik Birliği Kahramanmaraş  İl Başkanı Gürkan Demir,  "91 Yıl önce verilen kurtuluş mücadelesi sonucu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde  ilan edilen Cumhuriyetimiz görüyoruz ki bugün  fiili bir işgal altındadır. AKP iktidarı 12 yıldır  Cumhuriyetimize  saldırmaktadır.  Gençliğe Hitabe ve T.C kaldırıldı" dedi. 

Vatan Cumhuriyet Emek Birlikteliği Platformu , birlik, barış, kardeşlik için Cumhuriyet Buluşması gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Atatürk Meydanındaki  Ulu Cami yanında gerçekleştirilen  buluşmaya Türkiye Gençlik Birliği,Türkiye Liseliler Birliği,  Atatürkçü Düşünce Derneği, İşçi Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, CHP-liler ile K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesi  öğrencileri katıldı.
Grup adına basın açıklaması yapan  Türkiye Gençlik Birliği Kahramanmaraş  İl Başkanı Gürkan Demir,   Cumhuriyet ve Atatürk için, laikliğe saldırıları protesto için, bayrağımıza sahip çıkmak için, bölücülüğe karşı birlik için burada olduklarını belirterek,  "91 Yıl önce verilen kurtuluş mücadelesi sonucu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde  ilan edilen Cumhuriyetimiz görüyoruz ki bugün  fiili bir işgal altındadır. AKP iktidarı 12 yıldır  Cumhuriyetimize  saldırmaktadır.  Gençliğe Hitabe ve T.C kaldırıldı" dedi. 
"Laiklik  yok edildi milli bayramlarımız ve Atatürk anıtına çelenk koymak yasaklandı" diyen   Demir,  "Açılım"ın ne olduğunu Hakkari'de gördük. PKK Terör örgütü halk desteğini kaybettikçe saldırganlaşıyor. Yüksekova'da şehit düşen 3 askerimizin vücudunda 25 kurşun çıktı. Bölücü terör örgütü PKK tarafından kalleşçe katledilen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türk milletinin başı sağolsun.  Şehitlerimize and olsun ki kanları yerde kalmayacak  ve Türk milleti bunun hesabını soracaktır."
Demir açıklamalarına şöyle devam etti: "AKP iktidarı,  Türk bayraklarını haince yakan, Atatürk heykellerini yıkan, okulları tahrip eden bölücülerle pazarlık masasına oturup barış yapma senaryoları ile Türkiye'nin çok şeyler kaybetmesine neden olmuştur.
Suriye'nin Ayn el Arap (Kobani) bölgesindeki Türkiye-ABD savaşı artık Güneydoğumuz'dadır. ABD piyonu PKK, bugüne kadar yürütülen "açılım" politikalarından da aldığı cesaretle pusular kurmaktadır. Ancak Aynel Arap'da PKK'yı kurtaramayan ABD, Türkiye'de hiç kurtaramayacaktır. 
Ayn El Arab'da (kobane) yaşanan  olaylar sonucunda bölge halkının PKK'ya güveni azalmış, TSK'ya ve Cumhuriyet'imize olan güveni ve bağlılığı artmıştır.  Kobani denen kasabayı bile koruyamayan PKK, devlet kuracakmış. Kürt yurttaşlarımız  gerçeği görmüş PKK'dan uzaklaşmaya başlamıştır.
Silopi'den, Cizre'den, Van'dan, Erciş'ten, Mardin'den ve Bismil'den Yurdumuzun her köşesinden birlik kardeşlik talebi yükseliyor.... Ortadoğu'da başta Mısır olmak üzere Suriye ve bir çok ülkede kaybeden ABD  ve onun yerli işbirlikçisi , ŞİD'e karşı tavır almayan AKP hükümeti de biz millici kuvvetler karşısında yıkılmaya ve kaybetmeye mahkumdur. 
91 yıl önce temelleri atılan Cumhuriyetimiz birlik, barış,  kardeşlik ve bağımsızlık üzerine kurulmuştur. Bizler bugün Mustafa Kemal Atatürk kararlılığıyla Sütçü İmamlar gibi, Davulcu Abdal Halil Ağalar gibi  karşınızda dim dik duruyor ve yeniden Atatürk Cumhuriyetini kurmak için  göğüsümüzü siper etmeye hazırız" .Dedi. 
Slogan atan grup daha sonra dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER