CUMHURBAŞKANIMIZ GELİYOR

1.658 MİLYARLIK AÇILIŞI YAPACAK

CUMHURBAŞKANIMIZ GELİYOR

 Kahramanmaraş, tarihinde ilk kez halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya hazırlanıyor. Kahramanmaraşlıların siyasi hayatı boyunca büyük destek verdiği Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk kez Kahramanmaraş'a geliyor.

10 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye'de halkın oyuyla ilk kez yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 52'lik bir oy desteği ile Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ağustos 2014 tarihinde TBMM genel kurulunda yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevine başlamıştı.
CUMHURBAŞKANI OLARAK İLK GELİŞİ
Göreve başladıktan sonra ilk yurt dışı ziyaretini 1 Eylül 2014 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine, ilk yurt için ziyaretini de 7 Ekim 2014 tarihinde komşu ilimiz Gaziantep'e gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı öncesinde ve sırasında sayısız defa geldiği ve büyük ilgi gördüğü Kahramanmaraş'a Cumhurbaşkanı olarak ilk kez geliyor.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan, devlet töreni ile yapılacak karşılamanın ardından bugün Kahramanmaraş'ta ilk olarak Valiliği ziyaret edecek ve ardından da Müftülük Meydanı'nda düzenlenecek olan toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan, burada halka hitaben de bir konuşma yapacak. Cumhurbaşkanımızın daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığını da ziyaret edeceği belirtildi.
1.658 MİLYARLIK AÇILIŞI YAPACAK
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kahramanmaraş'ta eğitim, kültür, ulaştırma, tarım, konut ve kamu, belediye alt yapı hizmetleri olmak üzere toplam maliyeti 1 milyar 658 milyon 448 bin 362 TL'lik 170 tesisin açılışını gerçekleştirecek.
Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamaya göre; Erdoğan Kahramanmaraş'ta eğitim alanında 13 okul ve 187 dersliğin, kültür alanında 1 cami restorasyonunun, ulaştırma alanında Kahramanmaraş-Göksun yolundaki 14 kilometrelik bitümlü sıcak karışım (BSK) ile yapılmış bölünmüş yol, 6 kilometre tek yol, 3 adet tünel, 2 adet viyadük, 2 adet kavşak köprüsü, tarım alanında; Kılavuzlu Sulaması 1. kısım, gölet sulamaları, besi üretim tesisleri, çelik silo yapımlarının, enerji alanında; termik santrali atölye binaları ve laboratuvar binasının, konut ve kamu binaları alanında; sosyal konutlar ve kamu hizmet binalarının ve belediye yatırımları alanında;  alt yapı, park, toplu konut ve sosyal tesisler olmak üzere 1.658.448.362 TL'lik maliyete sahip 170 tesisin toplu açılışı yapacaklar.
Bu arada, Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı tüm halkımızı 22 Mayıs 2015 Cuma günü saat 17.30'da Müftülük Meydanı'nda yapılacak olan toplu açılış törenine davet ettiler. 
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER