Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluşun 100. yıl dönümüne katıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yenilgiye uğrattığı düşmanı önüne katıp kovalayan Maraş’ın üzerine 12 Şubat sabahı güneş bir başka doğmuştur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluşun 100. yıl dönümüne katıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yenilgiye uğrattığı düşmanı önüne katıp kovalayan Maraş’ın üzerine 12 Şubat sabahı güneş bir başka doğmuştur.” dedi.

 Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100’cü yıl dönümü etkinlikleri için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kahramanmaraş’a verilen İstiklal Madalyasını Türk Bayrağına taktı.

Kurtuluş etkinlikleri, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Spor Kompleksinde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraşlıların kendilerini her zamanki gibi sevgi ile coşku ile karşıladığı ifade ederek, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ı ziyaret için özellikle bu günü, yani 12 Şubat tarihini seçtim. 12 Şubat tam 100 yıl önce Maraşlıların milli mücadele tarihimizde çok önemli yeri olan bir destanı tarihe armağan ettikleri gündür. Maraş’ı Kahramanmaraş yapan bu büyük mücadele Anadolu’nun topyekun giden yolu da açmıştır. Meclisimiz tarafından İstiklal Madalyası ve Kahraman unvanı onurlandırılan Maraşlıların bu gurur gününü kutluyorum.”

Ülke olarak istiklalini korumak için nice çetin imtihanlardan geçildiğini hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milli mücadele yılları bu imtihanı en zor şartlarda verdiğimiz bir dönemdir. Maraşlıların 12 Şubat 1920 tarihinde kazandıkları zaferle işgalci güçlerin Anadolu’da barınamayacakları tüm dünyaya ilan edilmiştir. Sütçü İmam’ın ‘Bugün namus günüdür’ diyerek yaktığı istiklal meşalesi Maraş’la birlikte bütün vatanın istiklalini aydınlatmıştır. Kadınlarının mahremiyetine en uzatan düşman askerlerine anlına yapıştırdığı kurşunla veren Maraşlının cesareti yep yeni bir dönemin işaret fişeği olmuştur. Maraş kalesinden indirilen bayrak yerine dikilene kadar süren bu mücadeleye kadınıyla, erkeğiyle tüm şehir katılmıştır. Şehrin dörtte üçünün yanması pahasına düşmanı bu topraklardan süküp atan o güzel insanlara ve torunları olan sizlere buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Yenilgiye uğrattığı düşmanı önüne katıp kovalayan Maraş’ın üzerine 12 Şubat sabahı güneş bir başka doğmuştur. Maraş’ın mücadelesi ve cesareti adeta tüm Anadolu’yu ateşledi. İşgal yıllarında maruz kaldığı o mezalim sırasında Maraş halkının yaşadığı acılar, bir asır sonra hala tazedir. Vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını feda eden Kahramanmaraşlılar bütün dünyaya bizim nasıl millet olduğumuzu göstermiştir.”

 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER