Cumhurbaşkanı Erdoğan “35,5 milyarlık yatırım yaptık”

​​​​​​​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti olarak 18 yılda Kahramanmaraş’a 35,5 milyar lira yatırım yaptık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “35,5 milyarlık yatırım yaptık”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti olarak 18 yılda Kahramanmaraş’a 35,5 milyar lira yatırım yaptık.” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş 7. Olağan İl kongresinde katılan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesine katkının en yakın şahidinin millet olduğunu söyledi.

Her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılanların 3’e, 5’e hatta 10’a katlayan hizmet ve yatırımlar yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Bu yatırımlardan 81 vilayetimizin tamamı faydalanmıştır. AK Parti olarak 18 yılda Kahramanmaraş’a 35,5 milyarlık yatırım yaptık.” diye konuştu.

Yapılan yatırımlardan eğitime önem verdiklerinin altını çizen Erdoğan, “Bu yatırımlarda eğitimlerde 6 bin 146 yeni derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kurduk. Yüksek Öğrenim öğrencileri için 4 bin 465 yatak kapasiteli yurt binalarını yaptık. Şehrimizin her bir noktasına farklı branşlarda 39 spor tesisi yaptık. 4 spor tesisimizin inşası devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’a millet bahçelerini yaptıklarını dile getiren Erdoğan, “Kahramanmaraş için 4 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Elbistan’da içerisinde millet kıraathanesinin de olduğu, millet bahçemizi tamamlayıp, sizlerin hizmetine sunduk. Türkoğlu Şekerova millet bahçemizin inşaatı sürüyor. Onikişubat millet bahçemizin ihalesi ve Pazarcık millet bahçemizin yer teslimi yapıldı. Bu üç millet bahçemizi de en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 5 milyar lira tutarında kaynak aktararak destek yaptık.” ifadeleri kullandı.

18 yılda AK Parti olarak Kahramanmaraş’a sağlık alanında önemli hizmetler yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, “Sağlıkta 14’ü hastane bin 165 yataklı 102 sağlık tesisi kazandırdık. Yatak kapasiteleri 425’i bulan Kahramanmaraş ve Pazarcık Devlet Hastaneleriyle birlikte 13 sağlık tesisimizin yapımı, 5 sağlık tesisimizin ise ihale, arsa ve proje çalışmalarını devam ediyor. Necip Fazıl Şehir Hastanemizi, 300 yataklı Kadın Doğum hastanesi ve 200 yataklı Fizik tedavi ve Ruh Sinir hastalıkları hastanesiyle güçlendiriyoruz. Ayrıca Yörükselim’de 250 yataklı bir ek hastane binası yapmak için çalışmalara başladık.” dedi.

Kahramanmaraş-Göksun karayolunda 11 çift tüplü tünelin bulunduğu ve 4,6 milyar liraya mal olan yolun açılışına katılacağını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün kongremizin hemen ardından şehrimiz için büyük önem taşıyan bir ulaşım projesinin resmi açılışını yapacağız. Daha önce tamamlanan kısımları peyderpey trafiğe açılan 64 kilometrelik yolun tamamımın bugün açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Güzergahı üzerinde 11 tünel, 2 viyadük, 3 köprü, 6 köprülü kavşak bulunan bu yolun ülkemize bölgemize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER