banner675

ÇUHADAR, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Çuhadar mesajında “Bir ülkenin gelişmesi eğitime bağlıdır ve bunu gerçekleştirecek kişiler de öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimize gereken önemi verilmeli ve yaşam standartları yükseltilmelidir” dedi.

ÇUHADAR, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Çuhadar mesajında “Bir ülkenin gelişmesi eğitime bağlıdır ve bunu gerçekleştirecek kişiler de öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimize gereken önemi verilmeli  ve yaşam standartları yükseltilmelidir” dedi.

 

 

Başkan Çuhadar mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘bir ulusun kurtuluşunun ancak ve ancak eğitim ile olabileceği’ inancındadır.

 

Bu düşüncenin somut örneği ve eylemi; Kurtuluş Savaşı’nın en yoğun olduğu o sancılı günlerde, bir yandan bağımsızlık mücadelesinin liderliğini yaparken diğer yandan da eğitim alanındaki başlattığı çalışmalardır

 

Türk Eğitim Sistemi’nin oluşturulmasında ve geliştirilmesinde, söz konusu çalışmaların ürünü olan Maarif Kongresi ve Heyet-i İlmiye Toplantılarının çok büyük katkıları olmuştur. 15-21 Temmuz 1921 tarihleri arasında Sakarya Meydan Muhaberesi devam ederken Ankara’ya gelen Gazi, toplantıyı gerçekleştirmiştir.

 

Maarif Kongresinde alınan kararlar, o gününün eğitim ihtiyacını karşılamaktan çok, gelecekteki tam bağımsız ve çağdaş uygarlığı yakalamış Türkiye’nin güçlendirmeyi amaçlamıştır.

 

Maarif Kongresinde alınan kararlar;

·         Çocukları hayatta başarılı kılacak kabiliyette yetiştirmek için bir program hazırlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

·         Dört sene olan ilköğretimin beş yıla çıkarılması gerekmektedir.

·         O zamana kadar uygulanan ilköğretim programları uygulamaya müsait değildir.

·         Halk eğitimi için, yüksek programlar yerine onlar için gerekli olan dil, din ve hesap dersleri okutulmalıdır.

·         Köy ve kentlerin ihtiyaçlarının farklı olması nedeniyle ilkokul programları farklı farklı hazırlanmalıdır.

·         Meslek derslerinin ilkokulda bütünüyle öğretilmesi mümkün değildir.

Bu kongrede alınan kararlar bugüne ışık tutmaktadır.

 

Bir ülkenin gelişmesi eğitime bağlıdır ve bunu gerçekleştirecek kişiler de öğretmenlerimizdir. Devlet olarak bize düşen görev, öğretmenlerimize gereken önemi vermemiz ve bu yaşam standartlarının yükseltilmesidir.

 

İşte Başöğretmen Atatürk’ün ışık saçan öğretmenleri, bu ülkenin gençleri size emanet ve sizlerin bu yoldaki mücadelesini yürekten kutluyorum.

 

Gününüz kutlu olsun.

 

Sermet ÇUHADAR

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı

 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685