banner675

ÇKS UZATILDI

30 HAZİRAN'A KADAR SÜRE VERİLDİ

ÇKS UZATILDI

 Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu,  Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Haziran tarihine kadar uzatıldığını söyledi. 

Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu,  konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile üretim yılına ilişkin ÇKS çiftçi başvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona ereceği belirtilmektedir. İlgili maddede yapılan değişiklik ile 2015 üretim yılına ait ÇKS çiftçi başvuru süresi 30 Haziran 2015 tarihine kadar uzatılmıştır. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS'ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamaz" dedi. 
Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu,   "Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS 'ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellemesini, üretim yılının 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapabilirler. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içerisinde yapılabilecektir.
Çiftçilerimizin Bakanlığımızca uygulamada olan desteklemelerden faydalanabilmeleri açısından belirtilen başvuru süresince ÇKS müracaatlarını yapmaları olası çiftçi mağduriyetlerinin önüne geçecektir" ifadelerini kullandı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685