banner651

YAŞLILAR ZİYARET EDİLDİ

YAŞLILARIMIZ İNSANLIK İÇİN BİR IŞIK KAYNAĞI

YAŞLILAR ZİYARET EDİLDİ

 Kahramanmaraş'ta yaşayan 123 yaşındaki Fatma nine, ziyaretine gelen İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener'e yatağının rahatsızlığından şikayet edince yeni yatak sözü aldı.

Yener, beraberindeki heyetle, Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatma Solmaz'ı Fatih Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Ziyarette, Fatma nineyle sohbet ettikten sonra hükümetin yaşlılar konusundaki hassasiyetini dile getiren Yener, geçmişle gelecek arasında köprü olan yaşlıların insanlık için bir ışık kaynağı olduğunu belirtti.
Yener, Solmaz'ın yapılan kontrollerinde sağlık durumumun iyi olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin en yaşlıları arasında yer alan Solmaz'ın yatağından rahatsız olduğunu bildirmesi üzerine bunun bir halk sağlığı sorunu olduğu düşüncesiyle onu rahatlatmak adına Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yatak hediye etmeye karar verdiklerini söyledi.
Fatma nineye sağlıklı ve uzun yaşamın sebebini sorduklarında "doğru, sağlık ve hareketli yaşam" cevabını aldıklarını anlatan Yener, şöyle konuştu:
"Teyzemiz, ömrünün 65 senesini yaylada, dağlarda, çadırlarda ve doğal beslenerek geçirmiş. Yani tam da bizim anlatmaya çalıştığımız yöntemleri bizzat yaşamış. Yaşlılar bizim tarihimiz, onlara sahip çıkmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bizim hayatımıza tecrübeleriyle ışık tutan ve yön veren baş öğretmenlerimiz olan yaşlarımız için ne yapsak azdır. Fatma teyzemiz bu yaşta dahi her şeyi biliyor ve anlıyor. Bize neler yapmamız gerektiğini kendince anlatıyor"
Sağlık ekiplerinin "uzun yaşam sırrı" sorusunu gülümseyerek cevaplayan Solmaz ise doğal beslenme, sebze, meyve, bal, tereyağı ve süt tavsiyesinde bulundu.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER