BAŞKAN ERKOÇ, ULU CAMİİ TÜNEL KAVŞAK PROJESİNİ İNCELEDİ

ERKOÇ, ULAŞIMDA TIKANAN DAMARLARI AÇACAĞIZ

BAŞKAN ERKOÇ,  ULU CAMİİ TÜNEL KAVŞAK PROJESİNİ İNCELEDİ

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ulaşımda tıkanan damarları açmaya karalı olduklarını belirterek,   “Ulu Camii Tünel Kavşak Projesi için “Ya Bismillah” dediklerini söyledi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ın en büyük sorunlarından biri olan trafik sorunu için ilk adımı attı.
Kahramanmaraş’ta trafik sıkıntısına çözüm olacağı düşünülen Ulu Cami tünel kavşağının çalışmaları için ilk kazma vurularak projeye başlanıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, projeyi yerinde inceledi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2015 Ocak ayı verilerine göre 101885 otomobil, 6954 minibüs, 1765 otobüs, 31559 kamyonet, 6690 kamyon, 20452 motosiklet, 483 özel amaçlı araç ve 17765 traktör olmak üzere toplam 187553 aracın yer aldığı Kahramanmaraş trafiğinde gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal almaya başladığı günlerde Ulu Camii Tünel Kavaşk projesi çalışmaları başlatıldı. 
Beraberinde Genel Sekreter İbrahim Ulaş, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Demir, Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz ile birlikte Ulucami Tünel Kavşak çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkoç,  "Ulaşımımızda boğaz konumunda olan Ulucami Tünel Kavşak çalışmalarımız başladı. Şehrimizin Doğusu ile batısını birbirine bağlayan ve adeta boğaz durumunda olan bu bölgede düğümü çözüyoruz. Burada başlattığımız çalışmalarda hem derelerin ıslahını yaparak olası bir soruna karşı önlem almış oluyoruz, hem de yapılacak tünel kavşakla trafiğimizi rahatlatmış olacağız. Burada bir düzenlemeye daha gideceğiz. Ulucamii-Kıbrıs Meydanı arasında yeni bir ulaşım düzeni oluşturacağız. Ulucamii yanındaki dolmuş duraklarını biraz daha geriye doğru çekerek yaya yollarını biraz daha arttıracağız. Buradaki proje çalışmamız bitmek üzere bu projeyi uygulamaya koyduğumuz zaman İstanbul'daki Tarihi yarımada gibi bir düzenleme yapacağız. Kale-Taşmecscit-Ulucami Kapalı Çarşı ve Trabzon Caddesini birleştireceğiz. Yeni dönemde esnafımızın durumunu da düşünerek bu bölgede yaya yoğunluğunu artıracağız. Bu projemizle şehrimizi biraz daha canlandıracağız kanaatindeyiz.
Trabzon Caddesi-Kıbrıs Meydanı-Ulucamii arasında yapacağımız yeni uygulamalar ve üst geçitlerle çok daha güzel hale gelecek. Tarihi çarşılarımızın restorasyonuna başlamıştık. Kuyumcuların olduğu Mazman Çarşısımızın restorasyonu tamamlandı. Şimdi de İşBankası-Ulucamii arasındaki bölgede restorasyon çalışmalarımıza başlayacağız. Bu çalışmalarımızın da tamamlanmasının ardından hemen arka taraftaki Ekmekçi ve Kurtuluş Mahallelerimizde de cephe iyileştirme çalışmalarına başlayacağız. Bu bölgemizdeki tarihi zenginliğimizi ayağa kaldırıp, turizme açacağız. 
Kadim medeniyetimizin önemli şehirlerinden biri olan Kahramanmaraş'ımız çok önemli tarihi eserlere sahip. Ulucamiimizin hemen doğusunda bir çok tarihi mekanlarımız mevcut. Gerek tarihi camilerimiz, gerekse tarihi konaklarımız var ve aynı zamanda bu bölgelerimiz gerekse Dulkadiroğlu gerekse Osmanlı döneminde çok önemli tarihi olayların yaşandığı bölgeler. Bu bölgeyi inşallah turizme açacağız. Demirciler Çarşısını da restore ediyoruz. İstanbul'daki Sultanahmet gibi tarihi bir mekana kavuşturarak yaya trafiğine açacağız" diye konuştu.
Tünel kavşak projelerinin devam edeceğine dikkat çeken Başkan Erkoç: "Şehir merkezinde trafiğin sıkıştığı alanlarda tünel kavşaklarla trafiğimizi rahatlatacağız. Tabii biraz gecikmemiz oldu. Bunun nedeni ise projemiz avam proje idi bunun uygulama projesine dönüşmesi gerekiyordu. Bunu sağladık. Projelerimizi yaparken de şehrimizin engebeli olmasından dolayı projelerimiz sadece mimari değil aynı zamanda statik, mekanik gibi birçok alanı kapsaması gerekiyor.
İnşaallah 2015 yılı Kahramanmaraş'ın her tarafında şantiye olan bir şehir olacak. Bu arada Nisan ayında çok önemli bir ihalemiz var. 17 Nisan'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla beraber arıtma tesisimizin ihalesini yapacağız. IPA kapsamında yapacağımız arıtma tesisimiz, belediyemize fazlaca bir maliyet getirmeden yaklaşık yüzde 90'ı hibe olarak yapılacak. Arıtma tesisimizin yapılmasının ardından Aksu Nehrimizi ve Sır Barajımızı kurtaracağız" diye konuştu.
Haber: Osman ALTUNKÖPRÜ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER