banner675

ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ CEVİZ VE ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ CEVİZ VE ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ CEVİZ VE ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI










ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ CEVİZ VE ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince 72 bin zeytin ve 37 bin ceviz fidanı çiftçilere dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KAFUM'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın sanayi şehri, istiklal şehri, şiir ve edebiyatın başkenti olduğunu, ayrıca çok önemli bir tarım kenti olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ın tarihten bu yana pamuk ve tahıl üretim de önemli bir yer teşkil ettiğini aktaran Erkoç, "Buna bağlı tekstil sektörünün bugün Kahramanmaraş'ta çok güçlü olması pamuk üretiminden kaynaklanmaktadır. Son dönemde cevize çok yoğun talep var. Zeytin de aynı şekilde. Biz bu bölgede hem ülke ekonomisi hem Kahramanmaraşımız için çok önemli bir yer teşkil ettiğinden özellikle zeytin ve cevize önemli destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiroğlu da on binlerce fidanın bugün toprakla buluşacağını dile getirerek, "Bugün Kahramanmaraş'ın üretimine bir kat daha konacak. Bu anlamada biz bugün bu fidanları toprakla buluşturacak, çiftçilerimizin gelirlerine destek olacak olmaktan son derece mutluyuz" dedi.

Kahramanmaraş'ın Türkiye'de önemli ceviz ve zeytin üretim yerlerinden biri olduğunu kaydeden Emiroğlu "Kahramanmaraş ürün çeşitliliği bakımdan öne çıkan bir il. 4 iklimi ilimizin her yerinde görme imkanına sahibiz. Türkiye'de ne yetiştiriyorsa Kahramanmaraş'ta bu ürünler ekonomik olarak yetiştirilme imkanına sahibiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çiftçilere fidanlar dağıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685