CEYHAN, “TAKIMDA MÜCADELE RUHU OLUŞTU”

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

CEYHAN, “TAKIMDA MÜCADELE RUHU OLUŞTU”

SPOR-TOTO 2. lig Kırmızı Grupta mücadele veren ilimiz takımı Kahramanmaraşspor yarın deplasmanda oynayacağı Sarıyerspor maçı hazırlıklarını tamamladı. 

Antrenman bir hayli istekli ve arzulu görünen futbolcuların bu durumu teknik heyeti sevindirdi. 
Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, deplasmanda oynanan Kocaeli Birlikspor ve  kendi sahalarında oynadıkları İnegölspor maçlarında takımın mücadeleci kimliğinin ortaya çıktığını belirterek, bu mücadelinin karşılığı olan puanları da almaya başlayacaklarını söyledi. Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, her türlü sorunu istişare ederek çözmek istediklerini kaydetti. Ceyhan, şehrin ortak değeri olan Kahramanmaraşspor’u yıpratacak olumsuzluklardan uzak durulmasını istedi.
Kahramanmaraşspor’un mücadele ruhunun oluştuğunu kaydeden Ceyhan, kaybedilen maçlardan duydukları üzüntüyü dile getirerek hedefin bu puan kayıplarını telafi etmek olduğunu söyledi. Kahramanmaraşspor’un yıllardır değişmeyen mücadeleci ruhunu sahaya çıkan her oyuncunun büyük bir özveri ile yerine getirdiğini kaydeden Ceyhan, ilerleyen haftalarda bunun puana da yansıyacağını belirtti.
Geçtiğimiz hafta sonu oynanan İnegölspor maçını değerlendiren Ceyhan, “Karşılaşmada ortaya koyulan mücadeleden dolayı futbolcularımızı tebrik ediyorum. Çok hırslı bir mücadele ortaya koyduk ve taraftarımıza iyi bir mücadele izlettiğimizi düşünüyorum. Ancak karşılaşmanın uzatma dakikalarında kalemizde gördüğümüz gol ve kazandığımız penaltıyı gole çevirememiş olmamız bizi puandan etti. Bu durum bizleri çok üzdü. Bu konu ile ilgili maç sonunda karşılaşmanın hakeminin yanına giderek sitemimi dile getirdim. Golden önce yaşanan faul pozisyonu ve oyunun iki defa durmasına rağmen değişikliği yapmayan hakem savunmasını maç çok hızlı oynanıyor diye yaptı. Biz artık bu hatalardan bıkmış durumdayız. Elbette bu futboldur. Ancak daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Şanssızlıklar artık tesadüfün ötesine geçti” dedi. 
Ceyhan, karşılaşma sonrasında stadyum çıkışında yaşanan olaylarla ilgili şunları söyledi: “Karşılaşma sonrasında stadyum çıkışında bazı taraftarlarımız arasında olaylar çıkmış. Hakemle görüştüğüm esnada bunu bana söylediler. Tabi bu bizim ortak değerimiz olan Kahramanmaraşspor’a zarar verir. Bu gibi olayların yaşanmaması taraftarıyız. Konuyla ilgili adli bir işlem başlatıldığını da bildirmek istiyorum.”
Taraftarların bürolarına kadar taşan olayları yatıştırmak için çaba harcadıklarını kaydeden Ceyhan, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Kulüpten İzzet Kazancı ağabeyimiz ve Mehmet Tıraş kardeşimle taraftarlarla görüşmek için bürolarına gitmek için hareket ettik. Mekana geldiğimizde bir ekip otosunun orada olduğunu ve kavganın burada da devam ettiğini gördük. Hemen arkadaşlarımızla birlikte olayları yatıştırma adına araya girdik ve olayın büyümesini önledik.”
Kocaeli maçında Kahramanmaraş kafilesine gösterilen tepkilerden dolayı İnegölspor maçına Ülkücülerin geldiğini kaydeden Ceyhan, şunları söyledi : “Yerel basında da yer aldığı üzere Kocaeli’nde arkadaşlarımıza yönelik ırkçı söylemlerde bulundular. Ülkü ocaklarının maça katılmayla takıma destek ile ilgili noktasında da, söylediğim gibi geçen hafta Kocaeli’nde Fikret Bey’e Fatih Ceyhan Kobaneye gitti diye tezahüratlar yapınca bu basına zaten düştü. Kocaeli’ndeki internet sayfalarında görürsünüz. Kocaeli’ndeki bizim arkadaşlarda böyle böyle bir şey olmuş başkan, senin Kobaneci olmadığını göstermek istiyoruz dedi. Bu algılamayı kaldırmak için maça gelmeyi düşünüyoruz bir sıkıntı var mı dendi. Tabi ki de yok çünkü oraya spor izlemeye gelinecek. Maç içerisinde gözlemci, spor güvenlik birimi şube müdürü ve emniyet müdürü yardımcısı var. Siyasi tezahürat, siyasi aksiyon ve siyasi bir eylem olsa orada yapılanlar içerisinde buna zaten TFF hiç müsaade etmez. Oradaki güvenlik kuvvetleri zaten hiç müsaade etmez. Ben en çok ta buna üzüldüm. Kahramanmaraşlılarda böyle bir alg neden yaratılıyor. Orası bir futbol arenası futbolun sağı solu sarısı, kırmızısı ve laciverti olmaz. Siyasi bir şey olamaz halka açık bir stattır. En küçüğünden en büyüğüne katılımı çoğaltmak için bayanlara bir 1 TL diye bir projemiz vardır. Biz Kahramanmaraşspor bu şehrin takımıyız. 1969’da kurulmuş olup şehrimizi her zaman en iyi şekilde temsil etmeye çalışırız. Onikişubat ismi gibi değerli bir futbol arenasıdır. Biz de her zaman kim olursa ve hangi görüşte olursa olsun görüşümüz orada spordur. Oradaki kriterlere uymak şartıyla tüm misafirlerimizin başımızın üzerinde yeri vardır. Herkesi maça bekliyorum.   Böyle bir algının oluşmasını da istemiyorum. Öyle bir durumda yoktur. Bu hepimize zarar verir. Kenetleneceğiz ve birlik olacağız. Bunları konuşmak yerine niye bu takım içeride yeniliyor, bu mücadeleyi puana nasıl yansıtabiliriz ve başka eksiklerimiz var mı bu konuda neler yapabiliriz diye bu tür konulara kafa yorarsak daha başarılı oluruz. Tüm taraftarlarımızdan bu konuda yardım bekliyorum. Stadımız herkese açıktır ve başımızın üzerinde yerleri vardır.”
HAZIRLIKLAR 
TAMAMLANDI
Öte yandan Kahramanmaraşspor yarın deplasmanda oynayacağı Sarıyerspor maçı hazırlıklarını tamamladı. 
Çok çetin ve zorlu geçen İnegölspor maçının ardından Pazartesi gününü dinlenerekg eçiren Kırmızı-Beyazlı ekip Kahramanmaraşspor, Sarıyer maçı hazırlıkarını Salı gününden bu yana aralıksız olarak sürdürdü. 
Spor-Toto 2. lig Kırmızı-Grupta kendi sahasında oynadığı 4 maçtanda puan çıkartamayan ekibimiz Kahramanmaraşspor, deplasmanda ise oynadığı 4 maçan 2 galibeyet aldı. 
Perşembe günü oynanan çift kale maçında oldukça hırslı ve istekli görünen futbolcular Sarıyer karşısında hedeflerinin galibiyet olduğunu söylediler. 
Ligde 8. hafta geride kalırken, Kahramanmaraşspor oynadığı 8 maçta 2 galibiyet alırken 6 maçanda mağlubiyetle ayrıldı. 
Rakip Fileri 6 kez havalandıran Kırmızı-Beyazlı ekip Kahramanmaraşspor keandi kalesinde ise 8 gol gördü. Kahramanmaraşspor ligde 6 puanla 15. sırada bulunuyor. 
Kahramanmaraşspor’un bu haftaki rakibi Sarıyerspor ise 8 maçta sadece 1 galibiyet alırken 7 maçtanda beraberikle ayrıldı. Ligde mağlubiyeti olmayan tek takım olan Sarıyer 8 maç sonunda rakip fileleri 10 kez havalandırırken kendi kalesinde ise 7 gol gördü. 
Sarıyerspor ligde puan cetveilnde 10 puanla 9. sırada yer alıyor.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER