banner651

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖDÜLLÜ DENEME SINAVI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıldan beri sürdürülen deneme sınavında okullarında dereceye girenlere ödül olarak Çanakkale Gezisine götürülüyor.

 BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖDÜLLÜ DENEME SINAVI

 BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖDÜLLÜ DENEME SINAVI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 12. Sınıf öğrencileri ve mezunlara yönelik “Temel Yeterlilik Deneme Sınavı” il genelinde yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıldan beri sürdürülen deneme sınavında okullarında dereceye girenlere ödül olarak Çanakkale Gezisine götürülüyor.

Toplam 16 bin öğrencinin katıldığı sınav il genelinde 144 okulda yapıldı.

Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, sınıfları gezerek öğrencilere başarılar dilediler.

144 OKULDA 16 BİN ÖĞRENCİ

Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesiyle birlikte 4 yıldan beri proje yürütüyoruz. Bu projenin adı da Başarıyı Okulla Yakala projesi. Bugün dördüncü sınavımızı 144 okulumuzda, yaklaşık 14 bin 800 lise son sınıf öğrencisi, Bin 200 civarında da mezun öğrencimizin katılımıyla bir sınav gerçekleştiriyoruz Ben öncelikli olarak sınavımıza giren öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yükseköğretim sınavı yeni bir formata girdi. Bizde bu formata uygun olarak bu çalışmayı yaptık ve bitirdik. Ben Büyükşehir Belediyemizin bugüne kadar yapmış olduğu katkılar ve bundan sonra ki yapacağı katkılar için çok teşekkür ediyorum. Bu sınavı biz çok kısa bir zamanda açıklayacağız ve bundan sonraki süreçte de sınav süresine kadar hazırlık yapmalarını, kendilerini test etmelerini fırsat verecek bir süreç sağlayacağız. Bunun sonunda bu öğrencilerimizi uçakla her ilçeden ve her ilden öğrenciyi Çanakkale'ye göndereceğiz. Bu projeyle birlikte bir kariyer günlerini, okullarımızda okur-yazar buluşma süreçlerini diğer etkinlikleri de yapıyoruz. Ben tekrar katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

4 YILDAN BU YANA YAPIYORUZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakçı ise şunları kaydetti: “Öğrencilerimize bu sınavda başarılar diliyoruz.4 Yıldan bu yana Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ortaklaşa bu sınavı gerçekleştiriyoruz.100 bine yakın öğrencimiz bu sınavlara girdiler. Bu sene ise 16 bin öğrencimiz katılıyor. Bunlardan dereceye giren, birincilik alan öğrencilerimiz Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizin organizesiyle Çanakkale’ye götürülecek. Orada çağın en büyük savaşına tanıklık edecekler. Millî duyguların gelişmesi noktasında da bu öğrencilerimiz oraları gezip görecekler. Buna her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Biz Milli Eğitim Müdürlüğümüzle projeler gerçekleştiriyoruz. Bugün Anadolu’da açılmış olan kitap fuarlarının en verimlisi Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Biz tabi buna çok seviniyoruz.

70 BİN ÖĞRENCİYİ TAŞIDIK

Bu sene taşıma yoluyla 70 bin’i aşkın öğrencimizi bir ortak proje yapmak süratiyle Elbistan, Nurhak, Ekinözü’nden buralara kadar taşıdık. Bu çocuklarımız burada güzide bir kitap fuarı gördüler. Buradan binlerce kitap edinerek okumalarını sağlamış olduk. Yine bizim 25 ‘i aşkın kütüphanemiz var. Buda Türkiye’nin hiçbir yerinde bu tür kütüphane çalışması yok. Öğrencilerimiz Milli eğitimizle yapmış olduğumuz ortak çalışmalarla hem kültür merkezlerimizi kullanıyorlar hem de kütüphanelerimizi kullanıyorlar. Muhakkak ki çocuklarımızı eğitmemiz, öğretmemiz gerekiyor. Aydınlık yarınlara ulaşabilmemiz için, gençlerimizi en son teknolojiyle en iyi çalışma teknikleriyle buluşturmamamız lazım. Burada Milli Eğitim Müdürüne ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Her zaman bize çok yardımcı oluyorlar. Zaten bu tür büyük etkinlikler yardımlaşarak olacaktır. Bu vesileyle öğrencilerimize tekrardan başarılar diliyorum”

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 04:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER