banner651

BÜYÜKŞEHİR’DEN DENEME SINAVI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortaokul son sınıf öğrencilerine Deneme Sınavı gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DENEME SINAVI

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN DENEME SINAVI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortaokul son sınıf öğrencilerine Deneme Sınavı gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ile birlikte 100. Yıl Ortaokul’unda incelemelerde bulundular.

İnceleme sonrası bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt: “Eğitim-öğretim döneminin başından bu zamana kadar Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız protokoller çerçevesinde okullarımızda birçok faaliyet yapıyoruz. Başarıyı Okulla Yakala Projesi de bunlardan bir tanesi. Bu proje kapsamında Haziran ayı içerisinde 8. Sınıf öğrencilerimizin girecekleri merkezi yerleştirme sınavı ile öğrenci alacak okullara girmek üzere yapılacak deneme sınavı. Bu yıl ikincisini yapıyoruz. İlkini geçen ay yapmıştık.

Büyükşehir Belediyemiz bu deneme sınavlarımızın sorularının basım ve dağıtımını üstlenmiştir. Büyükşehir Belediyemizin bu katkı ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, dört yıldan beri yaptıkları deneme sınavının birini daha gerçekleştirdiklerini kaydederek: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un seçildiği günden beri her zaman dile getirdiği öğrencilerimizin ikinci velisi olacağız, ilkesinden hareketle hem ortaokuldan liseye geçiş sınavında hem de üniversiteye geçiş sınavında hazırlık amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle dört yıldan beri deneme sınavlarımızı yapıyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız bir insanın doğumundan ölümüne kadar hayatının her noktasında bir belediye olarak temas etmek. Başkanımızın her fırsatta dile getirdiği gibi bizim en büyük sermayemiz insan. İnsanın yetişmesinde katkıda bulunacak her türlü faaliyette bulunmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

İl genelinde gerçekleştirilen bu deneme sınavına 21 bin öğrenci katılırken 2400 gözetmen görev yaptı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER