banner651

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRE DOSTU ÜRETİM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kendi kurduğu çevre dostu tesislerinde ürettiği asfaltla yol yapım çalışmalarını yürütüyor.

 BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRE DOSTU ÜRETİM

 BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEVRE DOSTU ÜRETİM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kendi kurduğu çevre dostu tesislerinde ürettiği asfaltla yol yapım çalışmalarını yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Asfalt Üretim Şantiyesi doğalgazla çalışan tam bir çevre dostu tesis olarak göze çarpıyor.

Asfalt Üretim Tesisleri 2000 model olup, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi saatte ürettiği 160 ton kapasite ile yol yapım çalışmalarını yürütürken tesisler tam otomatik olarak bitüm ve agrega çeşitleri üretiyor.

Asfalt üretiminin yanı sıra beton parke tesislerinde de kendi bordür ve parkesini üreten Büyükşehir Belediyesi çift vardiya çalışıyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda hizmet veren tesis 2005 yılında kuruldu ve saatte 90 metre üretim kapasitesine sahip. Çift vardiya hizmet üretilen tesiste günlük 2160 metre parke üretimi gerçekleştiriliyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Fen İşleri Dairesi Başkanı Onur Erdi, Büyükşehir Belediyesi olarak kendi ürettikleri ürünleri kullandıklarını ifade ederek: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Fen İşleri Şube Müdürlüğümüz bünyesindeki üretim tesislerimizde, il genelinde 11 ilçemize yaptığımız hizmetlerimizin üretim şantiyeleri bulunmaktadır. Üretim şantiyelerimizde, beton parkeler, asfaltlar, gerekli agregalar, kum türevleri ve beton borular gibi birçok malzemeyi dışa bağımlı olmadan kendi tesislerimizde üretiyoruz. Bu üretim sayesinde hem daha ucuza mal ediyoruz hem de kaynaklarımızı yerinde kullanıyoruz.

Örnek verecek olursak günlük 3.5-4 bin ton asfalt serimi yapıyoruz ve bunun büyük çoğunluğunu kendi tesislerimizde üretiyoruz. Bunun yanı sıra günlük olarak 3-4 bin metrekare beton parke ve bordür döşemesi yapıyoruz ve bunun da büyük çoğunluğunu kendi tesislerimizde üretiyoruz.

Agrega türevlerimiz olsun, kum ocağımız, taş ocağımız, konkasörlerimizle tamamını kendi tesislerimizde ürettiğimiz malzemeleri kullanıyoruz. Yetişmediği noktalarda ise dışarıdan satın alma yöntemi ile tamamlıyoruz. Şehrimize hizmet etmek için bu tesislerimiz 24 saat kesintisiz olarak çalışmaktadır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER