banner651

BÜYÜKŞEHİR’DEN 5. DENEME SINAVI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği Denem Sınavının bu yıl 5.’si gerçekleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 5. DENEME SINAVI

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN 5. DENEME SINAVI

 

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği Denem Sınavının bu yıl 5.’si gerçekleştirildi.

 

Deneme Sınavı öncesinde Kadriye Çalık Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıda bir açıklama yapan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürvekili Ahmet Sarıtürk, Başarıyı Okulla Yakala Projesi kapsamında gerçekleştirilen deneme sınavlarının beşincisinin yapıldığını söyledi.

 

Müdürvekili Sarıtürk yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile 2015 yılından beri ortaklaşa yürütülen Başarıyı Okulla Yakala Projesi’nin bu sene 5. Dönemini uygulamaktayız.

Projemizin dört temel çalışma alanı bulunmaktadır. Bunlardan ‘Kariyer Günleri’ ve Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik kurs/seminer/ konferanslar’ yıl boyunca farklı zamanlarda devam etmektedir.

 

Bunlardan biri olan ‘Çanakkale Ziyaretlerine’ gidecek olan öğrencileri belirlediğimiz ve öğrencilerimizin gerçek sınavlara eşdeğer olarak hazırlanan ‘Deneme Sınavının birinci oturumu bugün gerçekleştirildi. Sınava 11 ilçemizdeki 158 ortaöğretim kurumunda 863 derslikte 2200 idareci ve öğretmenin gözetiminde 17 bin 254 öğrencimiz katılmıştır. 23 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan ikinci oturum sonunda toplam 34 bin 508 öğrencimiz gerçek sınavlarla eşdeğer deneme sınavlarına katılmış olacaklardır. 2018-2019 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla 5 yılda toplam 191 bin 742 öğrencimiz sınav provası niteliğindeki deneme sınavlarına katılmış olacaktır. Sınavın sonunda her okuldan birinci olan öğrenciler Çanakkale ziyaretlerine götürülecektir.

 

Bu vesile ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi eski Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Beye bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, yeni Başkanımız Hayrettin Güngör Beye de hoş geldiniz diyor hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

Daha sonra bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise yaptığı açıklamada: “Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bugüne kadar beş protokol yaptık. Değişik ve farklı konularda işbirliğimiz var.  Başarıyı Okulla Yakala Projesi de bunlardan bir tanesi. Rakamsal değerleri sayın hocam biraz önce açıkladı.

 

Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak belediyelerin faaliyet alanları itibariyle mevzuat olmakla birlikte biz şöyle bakıyoruz. Biz şehrimizde yaşayan insanların doğumundan ölümüne kadar her aşamasında belediyelerin görevleri vardır. Yoksa mevzuat açısından bakarsanız belediyelerin eğitim konusunda doğrudan yüklenmiş oldukları bir görevi bulunmamakta. Ancak biz büyükşehir belediyesi olarak hem okul binaları yaptık bundan sonra da olacaktır hem de Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde birçok faaliyete imza attık. Buradaki maksadımız Kahramanmaraş’ımız da eğitim gören öğrencilerimizin başarılı bir şekilde hayata atılmaları, özellikle en iyi üniversiteleri kazanmaları için bir tecrübe kazanmalarına yönelik bir deneme sınavı yapıyoruz. İnşallah bu sınavların da faydalı olduğunu düşünüyoruz.

 

Bundan sonra da Büyükşehir belediyesi olarak eğitim hizmetlerine devam etmeye çalışacağız. Çünkü biz şuna inanıyoruz. Şeyh Edebali’nin dediği gibi insanı yaşat ki devlet yaşasın. Son dönemlerde yaşadığımız bazı şeylerden görüyoruz ki eğitim olmaksızın hakikaten çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Şu and gençliğimiz geldiği kültürel durum, insanlardaki eğitim-öğretim durumu. Halbuki biz özelde Kahramanmaraş’ımızın genelde Türkiye’mizin dünyada başarılı ve güzel bir yerde olmasını istiyoruz ve bununda eğitimle olacağına inanıyoruz. Geçenlerde çok güzel bir söz okumuştum:

 

 ‘Bir şehri imar ederken, nesli ihmal ederseniz gün gelir sizin imar ettiğiniz şehri ihmal ettiğiniz nesil imha eder. Dolayısıyla bu cepheden baktığımızda eğitim çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak ta bunun farkındayız. Bu organizasyonda başta Milli Eğitim camiası olmak üzere Büyükşehir Belediyesinde bu organizasyonda görev alan bütün arkadaşlara teşekkür ediyor, öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

Açıklamaların ardından salonlarda sor kitapçıkları dağıtılarak öğrencilere başarılar dilendi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2019, 02:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER