banner651

BÜYÜKŞEHİR STEM PROTOKOLÜ İMZALADI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Stem Protokolü imzalandı. Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Mustafa Sami Topçu katıldı.

 BÜYÜKŞEHİR STEM PROTOKOLÜ  İMZALADI

 BÜYÜKŞEHİR’DEN STEM PROTOKOLÜ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Stem Protokolü imzalandı.
Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Mustafa Sami Topçu katıldı.

İmza töreninde ilk önce Mustafa Sami Topçu, Stem’le alakalı bir bilgilendirme yaptı.

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Büyükşehir Belediyesi ile daha önceleri de birçok protokol imzaladıklarını ifade ederek, gördükleri desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibine teşekkür etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ‘Biz öğrencilerin ikinci velisiyiz’ sözünden hareketle eğitim alanında 50 milyon TL’nin üzerinde eğitim yatırımı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Açıklamaların ardından protokol imzalandı ve hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

STEM NEDİR?

İmzalanan protokol gereği Stem İle Bilim Sınıfları Projesi kapsamında bir tane anaokulu, 2 tane ilkokul ve 2 tane de ortaokul olmak üzere toplam 5 okulda atölye kurulumu yapılacak ve İleri Düzey Stem Eğitici Eğitimi verilecek.

STEM’in kelime açılımı ise Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.

STEM teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan dünyada birçok ülkenin eğitim/öğretim programlarına entegre ettiği bir eğitim yaklaşımı olarak göze çarpıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 04:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER