banner651

BÜYÜKŞEHİR SOKAKLARI SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

MEKANLAR YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

BÜYÜKŞEHİR SOKAKLARI SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından  Uzunoluk hamamı önünde yer alan meydan, çeşme ve meydana açılan ve günümüzde değişen damlı kahve ile yine aynı mekâna bakı veren ve günümüzde değişen Sütçü İmam dükkânı ile Sütçü İmam Evinin bulunduğu sokak bir bütünlük arz edecek şekilde dış cephe iyileştirme çalışması gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş'ın düşman işgalinde kurtuluşunda önemli bir yere sahip olan Sütçü İmam Olayı'nı anlatacak mekanları yeniden inşaa ediyor.
Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: "Kahramanmaraş tarihinde önemli bir yere sahip olan Sütçü İmam Olayı, ilimiz kurtuluş bayramının kutlandığı her 12 Şubatta canlandırılmakta ve halka anlatılmaktadır.
 Fakat olayla ilgili halkımızın ve tarihimizin göz önünde ve gelecek nesile anlatıp gösterebileceği o dönemi yaşatan bir mekân ne yazık ki bulunmamaktadır. Belediyemizce bu eksikliğin giderilmesi için Uzunoluk hamamı önünde yer alan meydan, çeşme ve meydana açılan ve günümüzde değişen damlı kahve ile yine aynı mekâna bakı veren ve günümüzde değişen Sütçü İmam dükkânı ile Sütçü İmam Evinin bulunduğu sokak bir bütünlük arz edecek şekilde dış cephe iyileştirme çalışması gerçekleştirilecektir" denilerek bilgi verildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğünce incelemeleri ve araştırmaları yapılan Sütçü İmam evi çevresi, Uzunoluk Hamamı, meydan ve kale arasındaki sokak sağlıklaştırma çalışmalarına, saha analizleriyle başlanmıştır. Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanmakta olan proje için sahada sürekli ekip çalışmaktadır. Projenin en yakın zamanda sonuçlandırılması ve uygulama aşamasına geçilmesi hedeflenmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER