banner651

BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN AYINA HAZIR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, halkımızın dolu dolu bir Ramazan ayı geçirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

 BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN AYINA HAZIR

 BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN AYINA HAZIR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, halkımızın dolu dolu bir Ramazan ayı geçirmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle gıda dağıtımından camilerdeki mayam şerbetine, iftar öncesi programlarından teravih sonrası programlara kadar tüm hazırlıklarını tamamlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de iftar programı yapıyor.

Konu ile ilgili olarak çalışmalara ilişkin bilgiler aktaran Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı: “Bu yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan hazırlıklarımızı 2 ay öncesinden başlattık. Sosyal İşler Müdürlüğümüz Ramazan hazırlıklarına 5- 6 ay önceden girişmişti. Bunun için gıda paketleri hazırladık. Bu gıda paketlerimiz 11 ilçemizde dağıtıldı. 30 bin kadar gıda paketimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ramazan gelmeden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz olarak ulaştırdık” dedi.

İFTAR PROGRAMLARI

Her yıl olduğu gibi bu yılda da iftar programları yapacaklarını kaydeden Daire Başkanı Kabakcı: “Bunun yanında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak iftar programlarımız var. İftar programlarımızı hem 11 ilçemizde hem de şehrimizin muhtelif semtlerinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek iftarlarımızı yapmış olacağız. Bunları şu şekilde söyleye bilirim Mayıs ayının 29 unda Aliya İzzetegovic Parkında iftar programı yapacağız, yaklaşık 3 bin kişi katılacak. Sonra bu ayın 30 unda 3 bin kişilik Namık Kemal mahallesinde vatandaşlarımızla bir iftar programı yapacağız. 31 Mayıs ta Pazarcık’taki vatandaşlarımızla Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte bir araya geleceğiz.

Yine 1 Haziran’da Sütçü İmam Mahallemizde 3 bin kişilik iftar programımız olacak. 2 Haziranda Çağlayancerit İlçemizde Başkanımızın da katılımıyla bir iftar programı olacak. Haziran ayının 4’ünde Nurhak, 6’sında tabi ilk defa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa yurt dışı programlarımızda var. Makedonya ve Bosna ya iftar Programlarımız olacak. 7 sinde Elbistan ilçemizde, 9’unda Ekinözü ,11 Haziran’da Afşin ,13’ne Göksun, 15’inde Andırın’da ,16’sında yine inşallah Millet Parkımız açılacak. Karacaoğlan orman dairesindeki gibi büyük bir rekreasyon alanımız inşallah Ramazan ayı içerinde açılışı yapılacak orada bir iftar programımız var. 17 Haziran’da Türkoğlu iftar programımız olacak” diye konuştu.

CAMİLERDE MEYAM ŞERBETİ

Kahramanmaraş’ta camilerde meyam şerbeti dağıtılacağını belirten Daire Başkanı Kabakcı: “ Ramazan programımızı içinde iftar programının dışında yine Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak değişik yerlerde Kahramanmaraş’ın milli içkisi olan Meyan şerbetini 28 gün inşallah camilerimiz de dağıtacağız. Bu sene yine ramazan’ın yaz ayına gelmesiyle birlikte meyam şerbetimiz bizim sofralarımızın baş şerbeti olmakta” dedi.

Kültürel olarak programlara da ağırlık verdiklerini kaydeden Daire Başkanı Kabakcı: “Kültürel çalışmalara olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz Kültür Müdürlüğümüzün yaptığı çalışma var. Bunun için Aksu Televizyonunda 5-6 programımız olacak bunların ilkine ve sonuncusuna Büyükşehir Belediye Başkanımız katılacaklar ramazan üzerine, eski ramazanlar üzerine söyleşiler olacak yine geçen sene emekli Hocalarımızdan Ali Maraşlı bey katıldı.

Bu sene Müftü Bey katılacak kısmet olursa Yazar Nurullah Genç Beyin katılmasını amaçlıyoruz. Bunlar Aksu programımızla birlikte gerçekleştireceğimiz programlar ama Büyükşehir Belediyemizin Kültür Dairesi olarak Mehmet Ercan Beyle radyo7 de program gerçekleştiren bu beyle Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Sözün Özü olarak bir program yapacaklar şiir dinletisi, müzikli bir ramazan programı. Bu programlar teravihten sonra gerçekleşecek tüm hemşerilerimi davet ediyorum. Programlar Cuma, Cumartesi ve Pazar’a denk getireceğiz ki vatandaşların tatil günlerinde katılabilsinler. Ramazan etkinliklerini birlikte yaşayalım yine Tasavvuf Musikisi Koromuz Semazenle ve Müzik gösterisi olacak Musiki ve Kuran Tilavetiyle Abdulkadir Şehitoğlu bize Tavassuf Musikisi ve Semazen gösterisi gerçekleştirecek yine Kültür Bakanlığımızın değerli sanatçıların da Nebahat Konuyılmaz’ın eşliğinde 14 kişilik bir ekiple hem İlahi hem de Tasavvuf Konserleri şehrimizde gerçekleştirilmiş olacak yine Naat Yazarı Nurullah Genç beyin Necip Fazıl Kısakürek da bir programı gerçekleşecek çocuklarımız içinde teravihten önce bu sene açılışın ı yapmış olduğumuz güzide de bir park olan değerli devlet adamı  Aliya İzzetbegovic parkımızda Karagöz -Hacivat gösterileri canlandırılacak hemen hemen 23 gün kadar sürecek. Tüm aile ve çocukları davet ediyorum. Bunun yanında sivil tolum kuruluşlarımızla da İftar programlarımız olacak. Ramazanın bereketinin de artmasıyla bu birlikteliklerimizi Tüm Hemşerilerimle birlikte yapmak istiyoruz. Hoş geldin bereketli ay, ya Şehri Ramazan diyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER