banner651

BÜYÜKŞEHİR 300 AİLEYİ SEVİNDİRDİ

BÜYÜKŞEHİR 300 AİLEYİ SEVİNDİRDİ

BÜYÜKŞEHİR 300 AİLEYİ SEVİNDİRDİ

BÜYÜKŞEHİR 300 AİLEYİ SEVİNDİRDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik hasta yatağı, akülü ve manuel sandalye olmak üzere 300 aileyi sevindirdi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nce yapılan programda 300 engelli ailesi sevindirildi.

Engelliler Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen programa AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile engelli bireylerin aileleri ve basın mensupları katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile Türkiye’de sosyal belediyecilik alanında bir çığır açıldığını ve kendilerinin de bu yolda ilerlediklerini kaydederek: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği, 2014 yılından bugüne görme, işitme, ortopedik, zihinsel, otizm tanılı, süreğen vb. tüm engelli ve engelli ailelerini dinleyerek çözüm üretmeye çalışıyoruz. Kahramanmaraş’taki bütün engelli ve ailelerine, yerinde hizmet ulaştırmayı amaç edindik ve birçok alanda özgün çalışmalar yapmak üzere projeler geliştirdik. Ürettiğimiz hizmetlerle, engelli bireylerin şehir yaşamında karşılaştıkları sorunlara model alınabilecek çözümler geliştirmeye çalışırken, ulusal düzeyde engelli bireylerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla girişimlerde bulunuyoruz. Modern yaşamda pek çok sorunla baş etmeye çalışan aileler, engelli bireyle yaşarken daha fazla güçlüğün üstesinden gelmek durumundadırlar. Engelli olmak veya engelli bir bireye sahip olmak ailelerde bazı zorlukları beraberinde getirmektedir” dedi.

‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ için yola çıktıklarını ifade eden Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğümüzü kurduk.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğümüz engelli ve engelli ailelerine sunduğu destek hizmetleriyle, engelli ve ailesinin toplumsal hayata katılımını artırmayı, bireysel ve çevresel sorunlarla başa çıkma becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu hizmet kapsamında, engelli bireylerin eğitsel, mesleki, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar yürütülmektedir.

Engellilerimize özel kurslar açarak mesleki, sanatsal, hobi ve spor kursları açtık ve açmaya da devam edeceğiz

Bugüne kadar farkındalık etkinlikleri düzenleyerek toplumun engellilere karşı ön yargılarını kaldırmaya çalıştık. Engellilerin özel günlerinde programlar yaparak onların yanında olduğumuzu gösterdik. Piknikler geziler düzenleyerek sosyal hayatın içine katılmaları sağladık.

Ulaşımda engelleri kaldırarak Tüm Toplu taşıma araçlarını erişebilir yaptık. Tüm araçlarımızda Engelli rampası mevcuttur. Ve Geçen ay itibariyle görme engelliler için araç içi bilgilendirme sistemi kuruldu hizmet vermektedir.

Su ödemelerinde Engellerimize %50 su indirimi yapılmaktadır.

Engellilerimiz ve ailelerin psikolojik olarak ta her zaman yanlarındayız. Bugüne kadar yaklaşık İl merkezi köy ve ilçeler dahil 2500 civarı aileyi ziyaret ederek taleplerini karşıladık, karşılamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Gençlik Kollarının kampı münasebetiyle Kahramanmaraş’ta bulunduğuna işaret ederek: “Kahramanmaraş bizim çok sevdiğimiz şehirlerimizden bir tanesi. Burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızla şehre yapılan hizmetleri görme ve yakından inceleme fırsatı bulduk. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Beye çok teşekkür ediyoruz.

Parkların, bulvarların, arıtma tesisinin Kahramanmaraş’a çok kısa bir zamanda kazandırılmış olması 100 yıllık bir vizyonla hareket ediyor olmalarına bağlıdır. AK parti belediyeciliğinin diğer belediyelerden farkı da bu. Biz şehirlerimizin sorunlarına geçici tedbirler değil 50 yıllık 100 yıllık tedbirler alarak bizden sonraki neslinde rahat içerisinde yaşamasını temin etmeye çalışıyoruz” dedi.

AK parti olarak sosyal politikalara önem verdiklerini kaydeden Milletvekili Karayel: “AK Parti iktidarı olarak önem verdiğimiz hususlardan bir tanesi de aile ve sosyal politikalar ve özellikle de engellilerin durumu ve hayat standartlarının yükseltilmesi.

AK Parti olarak biz şuna inanıyoruz: Ülkelerin gelişmişlik seviyesi Engellilerine ve sosyal yardıma ihtiyaç duyan bireylerine sunduğu imkanlarla ve getirdiği standartlar ortadadır. Gerek belediyelerimiz gerekse hükümet olarak özellikle engelliler konusunda yaptığımız hizmetler birçok ülkelerin kendi bütçelerine göre ayırdıkları paydan çok daha fazla. Onların ihtiyaçlarını giderken, onların sorunlarını ortadan kaldırmak için azimle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ihtiyaç sahiplerine hasta yatağı, akülü ve manuel sandalyeler teslim edildi.

Yapılan programda 150 Adet Manüel Sandalye, 50 Adet Akülü Araba, 50 Adet Serapral Parsi Yetişkin, 20 Adet Serapral  Parsi Çocuk ve 30 Adet Hasta Yatağı hak sahiplerine teslim edildi.

-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA'>Yapılan programda 150 Adet Manüel Sandalye, 50 Adet Akülü Araba, 50 Adet Serapral Parsi Yetişkin, 20 Adet Serapral  Parsi Çocuk ve 30 Adet Hasta Yatağı hak sahiplerine teslim e

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER