banner675

AŞIK MAHSUNİ ŞERİF, AFŞİN'DE ANILDI

ORTAK BİR DEĞER HALİNE GELDİ

 AŞIK MAHSUNİ ŞERİF, AFŞİN'DE ANILDI

 Aşık Mahsuni Şerif, Afşin'de anıldı

- Türk Halk Müziğine bağlamaları, söz ve besteleriyle nefes veren Aşık Mahsuni Şerif, Afşin'de anıldı
 - Türk Halk Müziğine bağlamaları, söz ve besteleriyle nefes veren Aşık Mahsuni Şerif, Afşin ilçesinde anıldı.
Afşinli halk ozanı, Afşin Kaymakamlığının "Proje Kenti Afşin" çalışması kapsamında, Afşin Fen Lisesi tarafından Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen "Aşık Mahsuni Şerif'i Tanıma ve Anma" etkinliğiyle yad edildi.
Afşin Fen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı, burada yaptığı konuşmada, Anadolu'nun bu güzide bölgesinin şair, yazar ve ozan yetiştirmedeki verimliliğini dile getirmek istediğini belirtti.
Programın öznesi olan Aşık Mahsuni Şerif olmak üzere Abdurrahim Karakoç, Hayati Vasfi Taşyürek, Aşık Yener; Necip Fazıl Kısakürek, Yedi Güzel Adam olarak nitelenen yedi büyük şair ve yazarın uluslararası şöhrete sahip isimler olduğunu vurgulayan Yayıcı, Afşin'i bilmeden Aşık Mahsuni Şerif'i tanımanın Mahsuni Şerif'i bilmeden de Afşin'i tanımanın hayli eksik olacağını kaydetti.
- "Ortak bir değer haline gelmiştir"
Yayıcı, şöyle devam etti:
"Türk romancılığının büyük ismi Orhan Kemal için Çukurova ne ise kıymetli edebiyatçı, akademisyen Ahmet Hamdi Tanpınar için "Beş Şehir" isimli eserinde Bursa, İstanbul, Ankara, Erzurum ve Konya ne ise Afşin de Aşık Mahsuni Şerif için odur. Afşin'in sokakları, köyleri, dağları Mahsuni'nin türküleriyle paylaştığı bir hayatın parçalarıdır sanki. Öyle olmasaydı ozan 'Vay göresim geldi Berçenek seni' diye dertlenir miydi? Bu sebepten de Mahsuni bugün, dünya görüşü, ideolojisi ne olursa olsun bütün bölge insanının türkülerini ezbere bildiği ortak bir değer haline gelmiştir."
Etkinlikte, ozanlık geleneğinde Aşık Mahsuni Şerif'in yeri hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından Mahsuni'nin beğenilen türküleri seslendirildi.
Aşık Mahsuni Şerif temalı ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
Programa, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685