banner651

BÜLBÜL: “GERÇEK BİR MEYDAN HÜVİYETİNE KAVUŞMUŞ OLACAK”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, basın mensupları ile Trabzon Caddesini gezerek bilgilendirmelerde bulundu.

BÜLBÜL: “GERÇEK BİR MEYDAN HÜVİYETİNE KAVUŞMUŞ OLACAK”

 GENEL SEKRETER YARDIMCISI BÜLBÜL: “GERÇEK BİR MEYDAN HÜVİYETİNE KAVUŞMUŞ OLACAK”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, basın mensupları ile Trabzon Caddesini gezerek bilgilendirmelerde bulundu.

Trabzon Caddesi’nde yeni nesil ağaçlandırma ile yeşil konsept oluşturacaklarını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Bülbül: “Şu anda mevcut olan ağaçlar nitelikli ağaç değiller. Bizim oluşturduğumuz ağaç silsilesi bu görmüş olduğunuz aksın içerisinde her iki tarafta bulunuyor. Hem binaların önünü kapatan basık ağaçlar ortadan kalkacak hem de yeni bir yeşil dokusu oluşacak. Hedeflenen yeşil dokusu böyle bir şey. Buraya diktiğimiz ağaçlar, akça ağaç mevsimlere göre değişik renklere bürünecek ve mevsim geçişlerini algılayacağız. Aradaki boşluklar tamamen çim olacak. Ayrıca aydınlatma elemanları orijinal ahşap aydınlatma elemanları. Aydınlatması ile armatürü ile çok nitelikli seçilen aydınlatma ürünleridir.

Bunun haricinde buralara oturma grupları gelecek. İnsanların oturabileceği dinlenebileceği yerler olacak.

Bisiklet yolu dediğimiz aslında bir Shuttle (şatıl) yolu. Şu anda yukarıda toplu taşıma durağı ile Valilik arasında çalışacak ama hedef bunu uzatarak Müftülük meydanına kadar uzatmak. Shuttle (şatıl) dediğimiz böyle nostaljik, düşük hızda tramvay dediğimiz 15-20 kişilik gruplar halinde yolcu taşıyan 15 dakikada bir hareket edip toplu taşımada başlatılan aktarma sistemi ile 10 kuruşa yolcu taşıyan bir sistem olacak. Bunun yanı sıra buraya elektrikli bisikletler koyacağız. Yayalaştırılmış alanlarda bu elektrikli bisikletlerle turistler taşınacak. Yayalaştırılmış alanlarda, konaklarda turistleri adrese götürüp teslim edecek bir sistem olacak. Turizme yönelik bir şeyler yapıyoruz burada.

Yaya hareketlerinin odağında toplu taşıma duraklarının olması ve kavşak sisteminin ortadan kalkması. Burada şunu belirtmek istiyorum. Buranın genişliği 30 metre. Biz düzenlemeye başlamadan önce buranın 20 metresini taşıtlar kullanıyordu. Yaptığımız düzenleme ile parklanma ve taşıtların hareket alanı toplamda 10 metre, 20 metresini yayalar kullanıyor. Yaya öncelikli düzenleme dediğimiz bu. Bu projede bu caddenin tamamen yayalaşacağını iddia etmedik. Projeyi 1.5 sene önce yaptık.  Kamuoyu ile esnaflarla tek tek bilgilendirmesini de yaptık. Ama tamamen yanlış algılamalar var. Sanki cadde tamamen yayalaştırılacaktı da biz sonradan trafik verdik gibi yanlış bir düşünce var.

Akşam evinize giderken alışveriş yapacaksanız bu caddeyi kullanabilirsiniz. Ama transit gidecekseniz, Abdulhamithan yolunu ya da Kamulaştırma başladığımız Sarayaltı Caddesini kullanarak buradaki trafik yoğunluğuna girmeden, dağıtacak bir sistem öneriyor. Bu sisteme de tabi ki aşama aşama geçiyoruz. En ufak yaptığımız sirkülasyon düzenlemelerinde bile yoğun reaksiyon geliyor. Tabii insanların zihninde alışmış olduğu bir ulaşım sistemi var ve buna müdahale etmek kolay bir şey değil. Bazan alışverişe gittiğiniz zaman alışveriş merkezinde bile giriş çıkış kapısını karıştırdığınız oluyor ve buna alışmak bile zaman alıyor” diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Genel Sekreter Yardımcısı Bülbül: “Yeni yaptığımız düzenlemeyle Kıbrıs Meydanı'nda bulunan mevcut kavşak ortadan kalktı. Burada akşam saatlerinde üç beklemeliydi, 150 saniyeye kadar trafiği bekleten bir kavşak vardı. Yeni düzenlemede böyle bir kavşak yok. Azerbaycan Bulvarı üzerinde yeni kavşağımız var. Ama burası trafiği sadece 25 saniye durduracak. Bunun yanı sıra bir de üst geçit çalışmamız olacak. Bu üst geçit faaliyete geçtiğinde yayadan dolayı trafikte oluşan kesinti de ortadan kalkacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER