banner675

BU SON OLSUN

Göksunlu yiğidimiz son yolculuğuna tekbirlerle uğurlandı

BU SON OLSUN
Siirt'in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan düşen Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş (32 ) memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Büyükkızılcık beldesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

BABA EVİNDE SON GÖREV

İlk olarak beldedeki baba ocağına getirilen şehidin naşı burada son kez babası Mustafa, annesi Edeviye, eşi Demet ve kardeşlerine gösterildi. Burada TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam ve Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin aileye başsağlığı dileklerini iletmelerinin ardından şehidin al bayrağa sarılı naşı Büyükkızılcık Merkez Camii'ne getirildi.
Şehidin babası ve kardeşleri ayakta durmakta güçlük çekerken, gözyaşı döken Kocabaş ailesini Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş teselli etti. Bu sırada şehidin küçük kardeşi, "Biz her zaman ayakta duracağız. Yıkılmayacağız. Biz bir ölür, bin doğarız. Bunu unutmasın hainler" dedi.
Bu sözlerin ardından Güneş Paşa, gencin yanaklarını okşadı. Tören alanına gelen şehidin babası Mustafa Kocabaş da gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken baba sandalyeye oturtuldu. Şehidin 6 aylık oğlu Muhammet Mustafa'ya dönen şehit babası, "Babasız kalan yavrum" ağladı.
Kahramanmaraş Müftüsü Muammer Gevher, törende yaptığı konuşmada, tüm Türkiye'nin yüreğinin yandığını belirtti. Mehmet Akif Ersoy'un dizelerine yer veren Gevher, "Ey şehid oğlu şehit isteme benden makber. Sana ahuşunu açmış duruyor peygamber, evet hazreti peygamberimiz bu gece onu misafir edecek" diyerek binlerce vatandaştan şehidimiz için helallik istedi.

BİNLERLERCE KİŞİ UĞURLADI
Şehit Uzman Çavuş Bayram Kocabaş, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Törene TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AK Parti Milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Prof. Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, askeri ve idari erkan ile binlerce vatandaş katıldı.
8 çocuklu bir ailenin ferdi olan Şehit Uzman Çavuş'un biri kız 2 çocuk babası olduğu ve 9 yıldır Siirt'te görev yaptığı belirtildi. Şehit Kocabaş'ın geçen yılda 6 ay geçici görevle Afganistan'da bulunduğu kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685