banner675

EŞ ZAMANLI KAHVALTI

ÖĞRENCİLERE SAĞLIK AÇISINDAN KAHVALTININ ÖNEMİ ANLATILIYOR

EŞ ZAMANLI KAHVALTI

 Türkoğlu ilçesinde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çocuklar için başlatılan "Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda" projesi kapsamında 2 bin 664 öğrenci eş zamanlı kahvaltı yaptı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından başlatılan "Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda" projesi ile Türkoğlu ilçesinde okullarda eğitim gören çocuklara hem kahvaltı alışkanlığı kazandırılıyor hem de sağlık açısından kahvaltının önemi anlatılıyor.
Kurumun Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimince yürütülen söz konusu proje kapsamında, ilçe genelindeki ilk ve ortaokullarda kahvaltı programı düzenleniyor.
Haftanın farklı günlerinde bir okulu ziyaret eden Halk Sağlığı İl Müdürlüğü görevlileri, öğrencilerle kahvaltı yapıyor. Öğrencilere sağlıklı bir yaşam için kahvaltının önemi anlatılarak kitap okunuyor, görevliler daha sonra kahvaltı yapma sözü de alıyor.
Şehit Polis Ali Akçiçek Anaokulundaki programa katılan İl Müdürü Ahmet Yener, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaklaşa yürütülen projeyle amaçlarının çocuklarda kahvaltı alışkanlığı oluşturmak olduğunu söyledi.
Yaklaşık 2 bin 600 kişinin katılımıyla "Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda" projesini gerçekleştirdiklerini dile getiren Yener, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımının sevindirici olduğunu, projenin bayramdan sonra da tüm hızıyla devam edeceğini anlatarak, "Obezite birim çalışanları tarafından okullar teker teker gezilerek öğrencilere kahvaltının, ağız diş sağlığının fiziksel aktivite ve dengeli beslenmenin önemi uygulamalı olarak anlatılacak" dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilere, ağız ve diş sağlığının önemine ilişkin film izletilerek diş fırçası ve macunu ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Haber: Ersoy SEVİNÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685