banner651

BOZDAĞAN , GENÇLERİMİZE VE ÇOCUKLARIMIZA DOĞRU REHBERLİK YAPMALIYIZ

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BOZDAĞAN , GENÇLERİMİZE  VE ÇOCUKLARIMIZA DOĞRU REHBERLİK YAPMALIYIZ

 

BOZDAĞAN , GENÇLERİMİZE  VE ÇOCUKLARIMIZA DOĞRU REHBERLİK YAPMALIYIZ

 

 

 

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Bozdoğan mesajında Peygamberimizi daha yakından tanımaya, anlamaya, bilhassa gençlerle iletişimini örnek almaya ve gençliğimizin sorunlarına sünnet-i seniyye çerçevesinde çözümler bulmaya gayret edeceklerinin altını çizdi.

Diyanet –Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan measjında şunları söyledi; “ 19 Kasım 2018 Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece, Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.s)’in dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi’nin yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bizlere ümmet-i Muhammed olma bahtiyarlığını lütfeden Rabbimize hamd ü senalar olsun. İnsanlığa rahmet ve hidayet vesilesi olan Peygamberimize, âline ve ashabına salât ve selâm olsun.

Değerli Kardeşlerim;

Yüce Allah, Resûl-i Ekrem Efendimizi şöyle tanıtıyor: “Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.” Peygamberimiz hak ve hakikate şahit, iyilik yolunda müjdeleyici, bâtıla karşı da uyarıcıdır. Kur’an-ı Kerim’i ümmetine tebliğ eden, açıklayan ve bizzat yaşayarak öğreten O’dur. İnsanlığı huzura, barışa, adalete davet eden O’dur. Hayatının her safhasında ümmetine yol gösteren, rehberlik eden, istikamet çizen, imtihan dünyasında rehberimiz olup yolumuzu aydınlatan da yine Allah Resûlü’dür.

Allah’a iman edip O’nun rızasını arayan, her iki dünyada da aziz ve mutlu olmak isteyenler için “üsve-i hasene” yani en güzel örnek Muhammed Mustafa (s.a.s)’dir. Rabbimiz bunu şöyle beyan buyurur: “İçinizden Allah’ın lütfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır.” Bu güzide örneği izleyerek onun terbiyesinde yetişen ashâb-ı kiram, iman ve adaletin, ilim ve hikmetin, cesaret ve merhametin timsali olmuştur. Onun inşa ettiği İslam toplumunun her bir ferdi, cahiliyenin karanlığını arkasında bırakarak yücelmiş, gittiği her yere vahyin huzur ve güven mesajını taşımıştır.

TEMAMIZ “PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK”

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl tema olarak “Peygamberimiz ve Gençlik” konusunu ele aldığını da kaydeden Başkan Bozdoğan Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Rebiu’l-evvel ayının on ikinci gecesi, bu yıl 19 Kasıma denk gelmektedir. Bu geceyi içine alan hafta, “Mevlid-i Nebi Haftası” olarak kutlayacağız.” Dedi. Bozdoğan konuşmasına şöyle devam etti; “Gençleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda da Peygamberimiz bizler için eşsiz bir örnektir. O, gençlere daima güvenmiş, sorumluluk vermiş, fikirlerini dinlemiş, hatalarını incitmeden düzeltmiştir. Hz. Ali’yi kendi yatağında bırakıp Esma’nın taşıdığı azıkla hicret yoluna düştüğünde, Mus’ab’ı Medine’ye öğretmen, Muaz’ı Yemen’e kadı olarak gönderdiğinde, Üsâme’yi orduya komutan tayin ettiğinde hepsi birer gençtir.

En büyük sorumluluklarımızdan biri gençliğimize doğru bir rehberlik yapmaktır diyen Başkan Bozdoğan; Genç Kardeşim!

Allah Resûlü (s.a.s), “Şüphesiz ki Allah, hevasına tabi olmayan, haktan sapmayan genci sever” buyuruyor. Sen de bugün, tıpkı genç sahabiler gibi, ömür sermayenin en bereketli yıllarını yaşıyorsun. Çevreni saran aldatıcı, oyalayıcı, hakikatten uzaklaştırıcı nice sahte davet olsa da imanın gücüne, ibadetin şevkine ve ahlâkın zenginliğine daima güvenmelisin. Gençlik enerjini Rabbinin rızasına uygun işlerde harcamalı, Peygamberini rehber ve model almalısın. Çünkü yeryüzünde iyiliği hâkim kılacak ve insanlığın kanayan yaralarına şifa bulacak olan sensin. Bu aziz vatanın, milletin, ümmet-i Muhammed’in filizlenen umudu sensin.”

Başkan Bozdoğan mesajın sonunda; “Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa (SAS)'in dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi’nin yıl dönümünün, Camiamıza, Aziz milletimize ve bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’dan niyaz ederim.”

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 01:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER