banner651

BOL HEDİYELİ YARIŞMA

SINAV TÜRKİYE GENELİNDE YAPILACAK

BOL HEDİYELİ YARIŞMA

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Türkiye genelinde liselilere yönelik Siyer-i Nebi yarışması düzenliyor.

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş şubesinden yapılan yazılı açıklamada 20 Ekim 2014 ile 5 Aralık 2014 tarihleri arasında başvuru yapan 210 bin lise öğrencisinin katılacağı sınav yapılacağı belirtildi. Türkiye genelinde aynı anda gerçekleştirilecek sınav, 20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 11:00’da başlayacak. 
Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile yapıldığı belirtilen sınavın belirlen okullarda gerçekleştirileceğini açıklandı.
AGD Kahramanmaraş şubesinden yapılan yazılı açıklamada:"Bu yarışmadaki sorular, Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili sorulardan oluşacak. Sınav öncesinde sınava girmek isteyenlere MGV tarafından yayınlanan Dr. Mehmet Sürmeli'nin 'Gaye İnsan Hazreti Muhammed' adlı kitabı hediye edildi. 20 Aralık'ta İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle beraber belirlenen okullarda, AGD'nin kendi belirlediği sınav gözetmenleriyle sınav yapılacak ve dereceye girenler ödüllendirilecektir.”denildi.
Yarışmanın amacı hakkında verilen bilgide şunlar ifade edildi: “Alkol ve uyuşturucu kullanımında, suç işleme oranlarında istatistiki olarak büyük bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Bu nedenlerden dolayı AGD olarak değerler eğitiminin uygulamaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz. Buna bağlı olarak ülkemiz sınırlarında bulunan bütün lise öğrencilerimize yönelik 'Siyer-i Nebi' yarışması düzenleyerek bunun sonucunda ahlaklı, milleti için çalışan, ailesini, eşini ve dostunu önemseyen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”
Sınav sonucunda il birincisine Umre hediyesi, okul birincilerine ve il genelinde ilk 10’a girenlere çeşitli sürpriz ödüller verileceği açıklandı.
Türkiye Geneli ilk 10’a giren öğrencilere verilecek ödüller ise şöyle: 1. 6 bin TL, 2. 4 binTL, 3. 3 bin TL, 4. 2 bin TL, 5. Laptop, 6. İpad New, 7. Cep Telefonu, 8. Fotoğraf Makinası, 9. MGV Yayınları Ürünleri, 10. Özel Kitaplık. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER