banner651

ÇOCUK, YAŞLI VE GÖRME ENGELLİLER İÇİN KİTAP OKUYORLAR

AFŞİN İLÇESİNDE ENGELLİLER KİTAP OKUYOR

 ÇOCUK, YAŞLI VE GÖRME ENGELLİLER İÇİN KİTAP OKUYORLAR

 Çocuk, yaşlı ve görme engelliler için kitap okuyorlar

- Kahramanmaraş'ta başlatılan "Bana Bir Masal Anlat" projesi kapsamında vatandaşlar ve öğrenciler, oluşturulan kütüphanede 4-7 yaş grubu çocuklar, yaşlılar ve görme engellilere kitap okuyor
Afşin ilçesinde vatandaşlar ve öğrenciler, "Bana Bir Masal Anlat" projesi kapsamında oluşturulan kütüphanede çocuklar, yaşlılar ve görme engelliler için kitap okuyor.
Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy başkanlığında başlatılan "Proje Kenti Afşin" çalışması, birçok farkındalığı da beraberinde getiriyor. Okullardan resmi kurumlara kadar birçok kuruluş, hazırladıkları projeleri hayata geçirerek ilçeye yeni fikir ve heyecanlar kazandırıyor.
Bu kapsamda Afşin İlçe Halk Kütüphanesince hazırlanan "Bana Bir Masal Anlat" projesiyle, bir salon oluşturuldu. Buraya gelen öğrenci ve vatandaşlar, 4-7 yaş grubu çocuklar, 60 yaş üzeri kişiler ile görme engellilere kitap okuyor.
Proje sayesinde lise öğrencileri, kamu personeli ve gönüllü vatandaşlar tarafından hedef guruplara yönelik kitap okuma günleri düzenleniyor. Üç aylık periyotta hazırlanan projeyle, ilçede kitap okuma alışkanlığının arttırılması hedefleniyor.
Kütüphane müdürü Selahattin Acar, yaptığı açıklamada, projenin kısa sürede hedef gruplar tarafından kabul görmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
İlçe halk kütüphanesinde 3 ay boyunca en çok kitap okuyanlardan 3 kişiye Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından değişik ödüller verileceğini dile getiren Acar, "Amacımız, ilçede kitap okuma alışkanlığını artırmak. Bu başlı başına önemli bir konu. Proje kapsamında kitap okuma köşesi oluşturduk. Kitap okumak isteyen tüm vatandaşlarımızı 3 ay sürecek proje kapsamında kütüphanemize davet ediyorum" dedi.
Görme engelli Ömer Karakaya da başlatılan projenin özellikle görme engelliler açısından güzel bir uygulama olduğunu belirtti.
En sevdiği yazar Reşat Nuri Güntekin'in bütün eserlerini dinlemek istediğini dile getiren Karakaya?, proje bu dileğine "merhem" olduğunu belirtti. Karakaya, çalışmanın devam etmesi ve Türkiye'ye örnek olması gerektiğini kaydetti.
Görme engelli vatandaşların birçoğunun okuma imkanı bulunmadığına işaret eden Karakaya, "Ben lise mezunuyum ve elimle okumayı öğrendim. Görme engelliler için hazırlanan kaynakları elimle tarayarak okuyabiliyorum. Projeyi hazırlayanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Proje kapsamında Afşin Kaymakamı Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve kurum amirleri kitap okudu, görme engelli, yaşlılar ve çocuklar da dinledi. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER