banner651

BAYANLARIN MUHTEŞEM KUTLU DOĞUM COŞKUSU

KUTLU DOĞUM HAFTASINI BÜYÜK BİR HEYECANLA KUTLUYORUZ

BAYANLARIN MUHTEŞEM KUTLU DOĞUM COŞKUSU
 BAYANLARIN MUHTEŞEM KUTLU DOĞUM ÇOŞKUSU

Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerin katkılarıyla 2016 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1445. Yılı Kutlu Doğum Haftası bayanlara yönelik muhteşem bir kutlama yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde gerçekleştirilen bayanlar programı, “Hz. Peybamber, Tevhid Ve Vahdet” konusu ele alındı. Bayanların programa katılımı oldukça yoğun oldu.


Programı güzel sunumuyla Kur’an Kursu öğreticisi Nurhayat Hacıbebekoğlu Aygün sundu.Programın açılış Kur’an tilavetini ise  Uzman Kur’an Kursu öğreticisi Adviye Şule Osmanoğlu’nun okudu.

Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir burada yaptığı konuşmada Âlemlerin efendisi Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamın dünyaya teşrif ettikleri haftanın ihyasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Müftü Demir konuşmasında; “Allaha şükürler olsun Ülkemizin her yerinde dış temsilciliklerimizde 1989 yılından bu yana coşkuyla, heyecanla kutlanan bu haftanın bütün Müslümanların ve hassaten sizler için hayırlı olmasını temenni ediyor, Cenab-ı hak’tan onun sevgisini elmas elmas gönüllerimize yerleştirmesini arzu ediyorum. Rabbim O’nu sevmeyi O’nunla birlikte olmayı bizlere nasip eylesin. Onu tanımayı, Onu anmayı, Onu yaşamayı, Onun la birlikte olmayı, kesrette vahdeti bulmayı nasip eylesin. Bu sene kutlu doğum haftamızın konusu, Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, birlik ve beraberlik her zaman ihtiyaç duyduğumuz kelimeler. Şu anda bin beş yüz kişinin gönlü tek bir Allah’a inanıyor, tek bir Peygamberi seviyor, tek bir Kıbleye yöneliyor. Vahdet budur.”

İl Müftüsü Muhammed Gevher yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür etti, İnsanların bir birlerine kin ve nefret beslememesini haset etmemesini, başka yerlerde kurtuluş aramamalarını istedi. İl Müftüsü Muhammed Gevher konuşmasında şunları söyledi: “Salât ve selamlarımız Sevgiliye arz ediyoruz. İslam gibi mükemmel bir dini bizlere müşerref kılan Allah’a hamd ediyoruz. İslam âleminin sıkıntısı kurtuluşu başka yerlerde aranmaktadır. Allah O Peygamberi O’nun getirdiği Yüce Kur’an-ı üzerinde düşünerek anlamayı, O Kur’an ve sünnet var iken başka yerlerde kurtuluş aramamayı İslam âlemine, bizlere, aile fertlerimize kıyamete kadar neslimize Allah nasip eylesin. Buradaki yapılan programımız faziletin ve zikrin en zirvesidir. Çünkü Allah için yapıyoruz. Aile ve annelere yakışan bir ortam meydana getirdiniz.”

Müftü Gevher konuşmasının sonunda peygambere rağmen İslam âleminin sıkıntılar içinde olduğunu vurguladı. Gevher; sıkıntıyı gidermenin bir tek yolu olduğunu onunda Kuran ve peygamberi iyi anlamadan geçtiğini belirtti.

Daha sonra 2016 kutlu doğum sinevizyonu izlendi.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Vaizesi Yasemin Çevlik bayanlara, Hz Peygamberin hicretin altıncı yılında rüyasında Kabeyi ziyaret ettiğini ve Hudeybiye anlaşması önce gördüğü olayı anlatarak başladı. Vaize Çevlik konuşmasında şöyle dedi; “Ashabın çoğu, Hz Peygamberden evvel birbirini bir kaşık suda boğan, zalimlikle övünen,  güçsüzü ezmekten çekinmeyen kişilerken O(sav)nun tedrisinden geçtikten sonra “tuğlaları birbirine sıkıca kenetlenmiş duvar” gibi yekpare hale gelmişlerdi. Peygamberliği boyunca Allah Rasulünün yegâne hedefi,  Tevhide dayalı Vahdeti kurmaktı. Önce kalplerdeki cahiliye taassubu temizlenip yerine takva yerleşmeliydi ki üzerine BİRLİK BİNASI kurulabilsin. Katılaşan kalpler yufkalaşmadan imtihan hep birlikte aşılamazdı. Ahlak güzelleşmeden, davranışlar değişmeden hedeflenen ümmet bilincine ulaşılamazdı. Merhameti, kardeşliği öğütledi hep.  Tefrikaya sebep olacak her türlü şeyden sakındırdı. Kibirden, bencillikten, mümin kardeşiyle kavga ve küslükten men etti müminleri. Müminlerin birbirini çıkarsız bir şekilde sadece Allah için sevmesini teşvik etti. Hz Peygamberin “aman haa sakın” diyerek uyardığı tefrika ateşinden muhafaza olmak istiyorsak öncelikle Milliyetimizi, rengimizi, mezhebimizi kutsamaktan vazgeçmeliyiz. Sevgili Kardeşlerim Kutlu Doğumu kutlamak,  Hz Peygamberin adını, yaptıklarını, ahlakını bir hafta boyunca anlatıp dinleyerek geçirmekten ibaret değildir. Sadece bu hafta değil bir ömür boyu vazifemiz, Allahın halifesi olarak sınandığımızı bilerek yaşamak,  O(sav)nun davasını sırtlamak, asırlar öncesinden ulaşan çağrısını boşlukta koymamaktır.”

Ardından 12 Şubat İlçe Müftülüğüne bağlı Osman sadi Kazancı Kur’an Kursu öğrencileri ilahi ve ezgi okudular. Sandalzade Kız Kuran kursu öğrencilerinin “Ebu Zer’in Pişmanlığı adlı gösteri sunumu bayanların alkışını aldı. Şerife- Yaşar Gölcu Kız Kuran Kursu öğrencilerinden Buşra Fındık “senden Öğrendim” şiiriyle programa renk kattı. KSÜ Güzel sanatlar Öğretim görevlisi Ahmet Görüzoğlu yönetimindeki tasavvuf musikisi korosu biri birinden güzel seslendirilen ilahi ve ezgilerle büyük beğeni topladı.

Program bayanlara gül ve peygamber sevgisini anlatan kitaplardan hediye takdimiyle son buldu.

Programa; Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, OnikiŞubat Müftüsü Abdullah Demir, Vali Mustafa Hakan Güvençer’in eşi Fatma Dilek Güvençer, İl Müftüsü Muhammed Gevher’in eşi Hamide Gevher, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın eşi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un eşi ile Kuran Kursu öğreticileri ve bayanlar katıldı.

HABER-HACI ALİ GÜNEÇIKAN

 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 07:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER