banner651

BATAN GEMİNİN LÜKS KAMARASI OLMAZ

ERMENEK'TE, SOMA'DAKİLER İŞ KAZASI DEĞİL, CİNAYET

BATAN GEMİNİN LÜKS KAMARASI OLMAZ

 TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, iş kazalarında günde 3 işçinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Atalay "Devlet, yeraltı madenlerinde çalışmayı kendi yapmak durumunda. Bunları ihaleye vermemek gerekiyor. 'Fakir fukaraya kömür vereceğiz' diye fakir fukarayı ocaklarda öldürmeyelim" dedi.

Türk-İş tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitim seminerine Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın yanı sıra; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile konfederasyona bağlı sendikaların Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa temsilcileri katıldı.
Seminer öncesinde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, iş kazalarına değinerek, alınması gereken önlemleri sıraladı. Atalay, her gün ortalama 3 işçinin iş kazasında hayatını kaybettiğini ve bu rakamın kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Bu ülkede tabii ki yeteri kadar işsizimiz, fakirimiz ve zorda olanımız var. Ülkeyi idare edenler önceliği bizlere vermek durumunda. Maalesef günde ortalama 3 arkadaşımız iş kazasında ülkemizde can veriyor. Bu rakam büyük bir rakam ve kabul edilir bir tarafı olmayan bir rakam."
'ERMENEK'TE, SOMA'DAKİLER İŞ KAZASI DEĞİL, CİNAYET'
Ermenek ve Soma'da yaşananların iş kazası olmadığını iş cinayeti olduğunu söyleyen Atalay, şöyle devam etti:
"Özellikle iş kazalarıyla ilgili doğal afetlerden dolayı olan iş kazalarımız var. Şu anda Afşin, Elbistan'dan gelen arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz var. Hala bölgede yerin altında olan, koca dağı mezar yapan şehitlerimiz orada duruyor, çıkartamadık. Doğal afet, Allah'tan gelene hiçbir itirazımız yok. Ama özellikle bu Ermenek'te, Soma'dakiler iş kazası değil. Bunun adı iş cinayeti."
'BATAN GEMİNİN LÜKS KAMARASI OLMAZ'
Atalay, devletin yeraltı madenlerindeki çalışmayı ihale etmeden kendisinin yapması gerektiğini savunarak şunları söyledi:
"Özellikle devlet, yeraltı madenlerinde çalışmayı kendi yapmak durumunda. Bunları ihaleye vermemek durumunda. İhaleye verdiğiniz zaman alan müteahhit, taşeron özel sektör, 4 senelik kömür varsa oraya işçi sağlığı iş güvenliği yapmıyor. Fakir fukaraya kömür vereceğiz diye fakir fukarayı ocaklarda öldürmeyelim. Bununla ilgili ülkeyi yönetenler, herkes üzerine düşeni noksansız yapmak durumunda. Bir geminin içerisindeyiz. Bu gemide çarkçı, yağcı, kamarada oturan var; gemiyi kullanan var. Gemi yol alıyor, bu geminin adı Türkiye. Batan geminin lüks kamarası olmaz. Herkes bulunduğu çerçevede, başta evine sahip çıktığı gibi ülkeye sahip çıkmak durumundayız. Çünkü bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok."
Konuşmaların ardından eğitmenler tarafından katılımcılara seminer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER