banner675

BASTIRMACI HÜKÜMETİ İSTİFAYA CAĞIRDI

Hakkari’nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde yapılan kalleş saldırının tepkiler çığ gibi büyürken, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, PKK terörü örgütü çirkin, lanet yüzünü bu ülkeyi bölme adına dış güçlerin taşeronları adına bir daha göstermiş olduğunu söyledi.

BASTIRMACI HÜKÜMETİ İSTİFAYA CAĞIRDI

Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde teröristler gece saatlerinde sekiz ayrı asker ve polis noktasına silahlı saldırı gerçekleştirdi. Çatışmalarda 24 güvenlik görevlisi şehit düştü. 19 güvenlik görevlisi de yaralandığı kalleş saldırının ardından sorularımızı yanıtlayan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Bastırmacı, müslüman Türk milletinin baş sağlığı dilerek şunları söyledi; “Allah böyle acıları bir daha göstermesin. 1993 yılından bu yana, hain saldırıların üçüncüsü dün gece yapıldı. Bu saldırılar PKK terörünün çirkin, lanet yüzünü bu ülkeyi bölme adına dış güçlerin taşeronları adına bir daha gösterdi. Yine ülkemizde anaların ağladığı şehitlerimiz böyle hunharca öldürülmesi Türk milletinin gerçekten, ‘yeter dur artık’ dediği bir ortama getirdi. Bu süreci yaşatanlar adına kürt ve kürt açılımı diyerek ortaya koydukları bir reçetenin getirdiği sonucun neticesidir, diye düşünüyoruz.

En önemlisi bu acılar, ‘ateş düştüğü yeri kor’ gibi yaktığını düşünüyorum. Ailelerin parçalandığı bir ortamda böyle bir hadisenin yaşanması Türk milletini derinden üzdüğünü görüyoruz. Ama Başbakanın hala bahar operasyonlarında başarısız olduğu bir ortamda ne yazık ki iç siyaset için uğraştığı, dış güçlerin egemenliğini ve sözcülüğünü yaptığı bir ortamda Ortadoğu projesi eş başkanı diyerek böyle bir hain saldırının gerçekleşmesinde maalesef etkisinin olduğunu düşünüyoruz.”dedi.

“2002’de sıfır terör dediğimiz hadiseyle iktidarı alan AKP yetkililerinin 9 yıllık süreçte şehit sayımızın yaklaşık bin civarındadır” diyen Bastırmacı, Bir kez daha düşünmeleri gerekmektedir. MHP olarak ortaya koydukları güçler ve ülke adına verilecek olan meclisteki karara sonuna kadar destek vereceklerini vurguladı.

 İl Başkanı Bastırmacı, açıklaması şöyle tamamladı: “Açılım denen safsatanın kaldırılarak terörle mücadelede daha somut adımların atılmalıdır. İnsanlar artık toplusal tepkiyi bir an önce hayata geçirmelini istiyoruz. Bu ne Milliyetçi Hareket Partisi’nin sorunu ne de bir başka siyasi partinin sorunu bu Türk milletinin sorunu, onun için her şeyi dış güçlere yüklediğimiz şu günlerde sınırlarımızdaki sıfır sorun adı altında millete belirtiyorlar. Maalesef bölgemizdeki tüm sınır komşularımızla her türlü sorunu yaşadığımızı ve Türkiye’nin dış politikasının iflas ettiğini görmekteyiz. Onu için elleri biran önce başlarının arasına koyarak Mecliste konsessus (mutabakatı) halinde bir an önce bu terörün durması adına açılım dedikleri kürt meselesi dedikleri hadiseyi bir defa kaldırmaları gerekiyor. Bu yapılan saldırının ardından İçişleri Bakanı’nın ve hükümetin bir an önce istifa etmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685