banner675

Başkan Okumuş, 8 kişilik özel ekip kurdu

Türkoğlu ilçe Belediyesi tarafından evlerin depreme dayanıklılık haritasını çıkarılması için 8 kişilik özel ekip kurdu.

Başkan Okumuş, 8 kişilik özel ekip kurdu

Türkoğlu ilçe Belediyesi tarafından evlerin depreme dayanıklılık haritasını çıkarılması için 8 kişilik özel ekip kurdu.

Elazığ depremi sonrasında uzmanların sürekli olarak işaret ettiği Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçesindeki deprem gerçeği masaya yatırıldı.

Türkoğlu ilçesi, Kamu külliyesi konferans salonunda düzenlenen toplantı da konuşan Belediye Başkanı Osman Okumuş, Elazığ’daki 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanların işaret ettiği Türkoğlu ilçesinde deprem konusunda alınacak önlemlerle ilgili toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son bir haftadır Türkoğlu Kaymakamlığı ile deprem öncesi alınacak tedbirlerle ilgili çalışma yaptıklarını ifade eden Okumuş, şunları kaydetti:

“Türkoğlu ilçemizden fay hattı geçiyor. İlçemizde ne kadar sağlam bina yaparsak yapalım zemin sağlıklı değil. Yeni Türkoğlu ilçesini kurabilmemiz için son 5 yıldır belediye olarak mücadele veriyoruz. Yaklaşık 25 bin dönüm Uzunsöğüt, Aydınkavak, Yeşilyöre ve Yenipınar bölgesinde imar çalışması yapıyoruz. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapacağız. Belediyemizden özel bir ekiple tüm mahallelerimizdeki evleri inceleyerek ilk tedbir çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca depreme dayanıklı yapı stoku tespiti için 8 personelimizi görevlendirdik. Mahalle mahalle, karış karış tespit yapıp, yapı stokumuza göre icraatlarımızı uygulayacağız.”

 

Türkoğlu İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş, yaptığı konuşmada, “Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçemiz gerçekten fay hattı üzerinde olan bir yerleşim yerimizdir. Bugüne kadar yapılan binaları tekrar çok acil gözden geçirilmesi, özellikle kamu binaları çocuklarımızın eğitim gördüğü yerler kamu lojmanlarımız, bunların bir an önce gözden geçirilmesi ve varsa sıkıntılı yerlerimiz yeniden yapmamız gerekiyor. Muhtarlarımızla birlikte bu çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Eğer bir şey yapacaksak hep beraber yapacağız. Deprem hayatımızın bir gerçeği bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Okullarımızda, mahalle bazlı bir deprem tatbikatı yapılacak vatandaşlarımızın toplanma alanları, deprem çantasına neler konulmalı bunlar hakkında bilgilendirme yapacağız.” diye konuştu.

 

Toplantıda, AFAD il Müdürü Aslan Mehmet Coşkun'un acil durumlarda, depremden önce ve deprem anında alınması gereken tedbirlerle ilgili sunum yaptı.

Toplantıya, AFAD'dan sorumlu Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, daire Amirleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2020, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685