banner675

BAŞKAN OKAY'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

OKAY, AİLENİN TEMEL TAŞI KADINLARDIR

BAŞKAN OKAY'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI











BAŞKAN OKAY'IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.



Başkan Okay, toplumun temel taşını oluşturan ailenin en önemli parçasının kadın olduğunu hatırlatarak, "Her anlamda fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun teminatıdır" dedi.



Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile yayınladığı mesajında şunları söyledi: "Toplumların temel taşı aile, ailenin temel taşı ise kadınlarımızdır. Ailenin birliği, gelişimi ve topluma olan katkısı kadın tarafından yönetilir. Bu bilinçle kadının toplum içerisindeki yerini her zaman ayrı tutmamız gerekir. Ayrıca yüce dinimiz ve medeniyetimiz kadına her zaman ayrı bir önem vermiştir. Bu önemini her anlamda pozitif ayrımcılık yaparak göstermiştir. Bu konuda Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV). 'Cennet, anaların ayakları altındadır.' ve 'Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onlarında sizin üzerinizde hakları vardır' buyurmuşlardır. Dinimiz kadına çok büyük değer vermiştir. Erkeğe de mesuliyet yüklemiştir. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir."
Kadına yönelik pozitif ayrımcılık yapmayı sürdüreceklerini kaydeden Başkan Okay, "Dulkadiroğlu Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik önemli projelere imza attık. Kadınlarımızın istihdam edilmesi adına KOSGEB iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz kurslarımızda kadınlarımıza ayrı bir önem verdik. Yine kadınlarımızın el sanatları konularında kendilerini geliştirmeleri adına Namık Kemal Mahallemizde SODES iş birliği ile bir kurs merkezi açtık. Bunun gibi projeleri sürdürerek kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapmayı sürdüreceğiz" dedi.
Bu vesileyle kadına yönelik şiddetinin son bulmasını dileyen Başkan Okay, "Tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685