Başkan Mahçiçek, “EXPO 2023 bir dünya projesidir”

- Başkan Mahçiçek, “Şanlıurfa’da ‘Göbekli Tepe’ Gaziantep’te ‘Zeugma’ Kahramanmaraş’ta ‘EXPO 2023’ ve ‘Germenicia’ buradan da ‘Kapadokya’ böyle bir güzergahı oluşturabilmeye hedefliyoruz.”

Başkan Mahçiçek, “EXPO 2023 bir dünya projesidir”


Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Bisiklet Parkında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Mahçiçek, bulundukların makamların gelip geçici olduğunu söyledi.

Mahçiçek, “Her şeyin bir başı bir de sonu vardır. Ama kalıcı olan güzel olan aramızda bir gönül köprüsü olmasıdır. 1973 yılından bu yana çalışıyorum. Aradan geçen 47 sene boyunca hem ülkem için hem de Kahramanmaraş’ımız için gayret ettim çalıştım. 1983’ten itibaren Kahramanmaraş’ımızın sanayileşmesi için devlette ve özel sektör yatırımlarının Kahramanmaraş’a yönlendirilmesinde gayret ettim.” diye konuştu.

EXPO 2023 bir dünya projesidir”

EXPO 2023 projesinin Kahramanmaraş için çok önemli bir proje olduğunu belirten Mahçiçek, şunları kaydetti:

“EXPO 2023 bir dünya projesidir. Bu projeyi Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilmesini hep beraber sağlayalım. Bu memlekete en az 50 ülkeden misafirler gelecek. EXPO 2023, 192 gün sürecek bir projedir. EXPO 2023’e ilave projelerle burasını bir yaşam alanı haline dönüştürebilirsek, senenin 365 günü ülkemizin ve şehrimizin istifade edebileceği bir alan haline getiririz.”

Türkiye'de gezilecek yerler arasında bir güzergah oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Mahçiçek, “Artık tanıtım ve turizm anlamında bir sıkıntımız kalmayacak. Bir güzergah oluşturacağız. Şanlıurfa’da ‘Göbekli Tepe’ Gaziantep’te ‘Zeugma’ Kahramanmaraş’ta EXPO 2023 ve ‘Germenicia’ buradan da Kapadokya bir güzergahı oluşturabilirsek Kahramanmaraş’a sadece EXPO 2023 için değil kenti görmek için senede 1,5 milyon insan gelecek.” dedi.

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Dernek Başkanı Sermet Çuhadar, 2019 yılının basın camiası için zor bir yıl olduğunu hatırlattı.

Gazetecilerin bu zor döneminde Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek’in her zaman destek verdiğini dile getiren Çuhadar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uzun yıllar Kahramanmaraş’a hizmetleri bulunan Hanifi Mahçiçek ilk belediye başkanlığı yaptığı dönemde muhalif belediye başkanıydı. İktidar partisinin belediye başkanı olmamasına rağmen kentimize çok büyük yatırımlar yaptı. Yine Hanifi Mahçiçek döneminde Karacasu içme suyu projesini başlattı. Öte yandan Hanifi Mahçiçek spora çok büyük destek sağladı.”

Toplantıya, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan Deveboynu, Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyet Başkanı İbrahim Baykut ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER