banner675

KAHRAMANMARAŞ’TA 'KUTLU DOĞUM HATIRA ORMANI' OLUŞTURULDU

BAŞKAN OKAY FİDAN DİKTİ

KAHRAMANMARAŞ’TA 'KUTLU DOĞUM HATIRA ORMANI'  OLUŞTURULDU

 Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,  Dulkadiroğlu Belediyesi olarak hatıra ormanı oluşturarak ağaç dikme programı düzenledik. Yaklaşık 20 dönümlük alanda 3 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bölgemizin daha da yeşermesi için çaba harcayacağız."Dulkadiroğlu Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kapıçam mevkisinde 'Kutlu Doğum Hatıra Ormanı' oluşturarak fidan dikimi gerçekleştirdi. 

Programda konuşan Belediye Başkanı Necati Okay, "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz' diyen sevgili peygamberimizin kutlu doğumunu bu anlamlı programla kutluyoruz" dedi.
Sosyal ve kültürel belediyecilikte farkını bir kez daha ortaya koyan Dulkadiroğlu Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 'Kutlu Doğum Hatıra Ormanı' oluşturarak en anlamlı kutlu doğum programına imza attı.
"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" diyen peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin bu güzel öğüdünü Kutlu Doğum Haftası'nda hatıra ormanı oluşturarak yerine getirdiklerini kaydeden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Alemlere rahmet olarak gönderilen efendimiz (S.A.V.) bu güzel öğüdünü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.  Bu konuda sadece bu alanda sınırlı kalmayacağız. Tüm ilçeyi yem yeşil bir hale getirene kadar çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Başkan Okay, 20 dönümlük bir alanda çalışma yapıldığını anlatarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dulkadiroğlu Belediyesi olarak hatıra ormanı oluşturarak ağaç dikme programı düzenledik. Yaklaşık 20 dönümlük alanda 3 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bölgemizin daha da yeşermesi için çaba harcayacağız."
Sosyal ve kültürel belediyeciliğin yanı sıra çevreci bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Okay, şunları dedi: "Yaklaşık 1 yıldır Dulkadiroğlu Belediyesi olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. En önemli seçim vaatlerimizden olan yeşil ve temiz bir Dulkadiroğlu sözümüzü yerine getirmek için büyük çaba harcıyoruz. Bu noktada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Buraya dikeceğimiz fidanlar hedeflediğimizin küçük bir bölümüdür. Tüm kırsal ve merkez mahallelerimizde ağaçlandırma çalışmaları yapacağız."
Başkan Okay, son olarak şunları söyledi:  "Belediyecilik sadece imar işleri ve kaldırım çalışmalarından ibaret değildir. Sosyal ve kültürel belediyeciliğe de büyük önem verdiğimizi belirtmek istiyorum. Temiz ve yeşil bir Dulkadiroğlu bizim en büyük hayallerimizdendir. Geride bıraktığımız bir yılda çok önemli çalışmalar yaptık. Kapıçam mevkisinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarına da çok önemli bir destek vermiş olduk. Bu gibi etkinlikleri devam ettireceğimizi belirtmek istiyorum."
Başkan Okay'ın ardından Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz'de bir konuşma yaptı. Dulkadiroğlu Belediyesi'ni bu örnek davranışından dolayı tebrik eden Kaymakam Türköz, bu gibi çalışmaların devam etmesi temennisinde bulundu. 
Başkan Okay'ın yanı sıra fidan dikim törenine: Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, Ak Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcıları,  Dulkadiroğlu Belediyesi Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.  
Haber. Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685