banner651

BAŞKAN GÖRMEZ’DEN KSÜ’YE ZİYARET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini (KSÜ) ziyaret etti.

 BAŞKAN GÖRMEZ’DEN KSÜ’YE ZİYARET

 BAŞKAN GÖRMEZ’DEN KSÜ’YE ZİYARET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Üniversitemizi Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini (KSÜ) ziyaret etti.

Fatih Sultan Mehmet Han Camii açılışı ve bir dizi ziyaret programı kapsamında Kahramanmaraş’ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, KSÜ Rektörlük Makamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret ederek bir süre görüştü.

Üniversitemizde yürütülen çalışmalara ilişkin Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e bilgi veren Rektör Deveci, Avşar Yerleşkesinde Diyanet İşleri Başkanlığının katkılarıyla yapımı devam eden KSÜ Merkez Camiinin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı yanında yer alan Ahmet Hamdi Akseki Camiinin mimarisine benzer şekilde inşaa edilen 2 bin 500 kişilik KSÜ Merkez Camiinin kaba inşaatının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Rektör Deveci, cami inşaatının bu güne gelmesinde destek olan Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e teşekkürlerini iletti.

Bugüne kadar 90 üniversite camiini tamamladıklarını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hedeflerinin her üniversitede bir cami inşa etmek olduğunu vurguladı. KSÜ Merkez Camiinin projesini inceleyen Görmez, hayranlığını ifade ederken camilerin kaba inşaatlarının yanında iç düzenlemesinde de güzel hat, sanat ve estetiğe önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Cami aydınlatmalarında led kullanılmasını tavsiye eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Avizeler, camilerin maneviyatını yok ediyor.” diye konuştu.

KSÜ Şeref Defterini İmzalayan Görmez, ziyaretin anısına Rektör Deveci’ye Hadislerle İslam Ansiklopedisi ve çeşitli İslam âlimlerinin divanlarını hediye etti. Rektör Deveci ise Görmez’e Kahramanmaraş Ansikloopedisi 1. Cildi, Kahramanmaraş el sanatlarının en güzel örneklerinden oyma ceviz sandık ve Sütçü İmam Hadisesinin resmedildiği tablonun da yer aldığı çeşitli hediyeler takdim etti.

Rektörlük Makamındaki ziyaretin ardından KSÜ Merkez Camii inşaat sahasını gezen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, inşaat çalışmalarını Rektör Deveci ve beraberindekilerle birlikte yerinde inceledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER