banner651

BAŞKAN ERKOÇ’TAN OTOPARK MÜJDESİ

Arasa Camii yanında yapımına başlanan otoparkta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

BAŞKAN ERKOÇ’TAN OTOPARK MÜJDESİ
 BAŞKAN ERKOÇ’TAN OTOPARK MÜJDESİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Arasa Camii yanındaki boş alana katlı otopark yapım için kolları sıvadı.

Arasa Camii yanında yapımına başlanan otoparkta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.



OTOPARK 1000 ARAÇLIK OLACAK

Başkan Erkoç, otopark sorununu çözmek için gayret ettiklerini ifade ederek: “Şu an itibariyle Hayrullah Mahallesi Arasa Camii civarındayız. Şehrimizin acil ihtiyacı olan otopark inşaatına başlamış bulunmaktayız. Şu an 1000 araçlık otoparkın ihalesini yaptık ve inşaatına başladık.Kahramanmaraş’ımızın trafik probleminin çözümünde çok önemli bir görev üstlenecek bu 1000 araçlık otopark. Çünkü otopark sıkıntısından dolayı hemşehrilerimiz araçlarını yolların kenarlarına park ediyor. Otoparkın yapılması ile birlikte bu azalacak. Burada kamulaştırma problemleri vardı. Bu sorunu çözdük ve proje ihalesini yaparak önce projesini yaptırdık. Şimdi de inşaat ihalesini yaptık ve müteahhit firmamız başladı. İnşaallah çok hızlı bir şekilde burayı bitirmeyi planlıyoruz. 2017 yılının sonuna doğru inşallah burası bitecek. Kahramanmaraş’ımız yeni bir otoparka kavuşacak” dedi.



EMNİYET BİNASI YERİNE 350 ARAÇLIK OTOPARK

Başkan Erkoç, yıkılan Emniyet binasının yerine de otopark yapılacağı müjdesini vererek: “Büyükşehir Belediyemizin yanındaki Emniyet binasını yıkmıştık oraya da 350 araçlık otopark yapacağız. Şu anda Kahramanmaraş’ımızdaki kapalı otoparkların kapasitesinden daha fazla yeni otoparklar yapıyoruz. Kışla ve Yenişehir otoparklarımızın toplamı 700 araç civarında. Bizim burada yapacağımız ise 1000 araçlık otopark. Emniyetin yerine yapacağımız da350 araçlık olacak ve toplamda 1350 araçlık otopark olacak. Neredeyse kapalı otoparklarımızın iki katı kadar yeni otopark yapıyoruz. Yeni bulvarlarla ve yeni bağlantılarla Kahramanmaraş’ımızdaki araç sayısının hızla artması ile birlikte oluşan ulaşım problemini çok kısa sürede çözmeyi planlıyoruz. Ben emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gece gündüz çalışılarak gerekirse üç vardiya çalışmak suretiyle burası en kısa zamanda bitirilecek” diye konuştu.

40 BİN METREKARE ALANA YAPILACAK

Şehrin merkezinde toplam 1000 araç kapasiteli, 40 bin metrekare inşaat alanı olan, içerisinde engelli park alanları, elektronik park göstergeleri, kameralı güvenliği, mescidi, yağlama yıkama bölümü olacak olan otoparkta aynı zamanda Şazibey camii yol kotundan ve alt yol kotundan giriş- çıkışı yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan otoparkın proje ve kontrolü Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Tasarım olarak araçların hızlı şekilde dolup-boşalma sistemine göre ve son katı meydan olabilecek şekilde dizayn edilmiştir.

Arasa Otopark A, B ve C olmak üzere üç bloktan oluşmakta olup, A ve C blokları 4’er katlı, B blok ise beş katlı olarak yapılacak.

Modern mimari yapıya sahip olan otoparkta araç giriş çıkışları, araç tanıma sistemleri her katta dolu boş otopark sayısı gibi modern özelliklere sahip olacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 06:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER