banner651

BAŞKAN ERKOÇ: “TÜRKİYE’YE ÖRNEK İL OLARAK GÖSTERECEĞİZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi genel Müdürlüğü’nde bir toplantı düzenledi.

 BAŞKAN ERKOÇ: “TÜRKİYE’YE ÖRNEK İL OLARAK GÖSTERECEĞİZ”

 BAŞKAN ERKOÇ: “TÜRKİYE’YE ÖRNEK İL OLARAK GÖSTERECEĞİZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi genel Müdürlüğü’nde bir toplantı düzenledi.

Büyükşehir bürokratları vee KASKİ bürokratlarının katıldığı toplantıda Kahramanmaraş’ın içme suyu temini konusu masaya yatırıldı. Başkan Erkoç, içme suyu temini konusunda Kahramanmaraş’ı Türkiye’ye örnek bir il olarak göstereceklerini söyledi.

DSİ İLE PRENSİPTE ANLAŞTIK

Toplantı çıkışında bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş’ımızın içme suyu için KASKİ’de bir toplantı düzenledik. Geçen hafta da DSİ Bölge Müdürlüğü’nde bu konuyla alakalı toplantı yapmıştık. Hem DSİ bürokratları hem KASKİ birimimizin ilgilileri ile Kahramanmaraş’ımızın il genelinde içme suyu temini konusunda yoğun çalışmalarımız devam etmekte. Hem merkezimiz için hem de Pazarcık, Türkoğlu, Elbistan, Afşin bölgelerimizde yeni su kaynakları oluşturmaya çalışıyoruz. Şehri merkezimizde Ayvalı barajı geçen yıldan bu yana su toplamıyor. Normalde 75 milyon metreküp su toplaması gerekirken bu yıl yeni gelen su miktarı 11 milyon metreküp. Şu anda hamd olsun Karasu’ya yaptığımız takviyelerle ve Pınarbaşı kaynaklarımızdan şehrimize yoğun bir su temini yapmaktayız. Kısa ve orta vadede bizim yeni su kaynağına ihtiyacımız var. Bunun için de Çetintepe yani Helete’de Göksu’dan cazibe ile şehrimize su gelmesi konusunda DSİ ile bunu konuştuk ve prensipte anlaştık. Önümüzdeki günlerde bunlarla ilgili gerekli adımlar atılacak. Önümüzdeki 100 yıl içinde şehrimizde su problemi olmaması için yoğun bir gayret içindeyiz. Elimizden geldiğince bunu cazibe ile getirip,  elektrik faturası ödemelerimizi de düşürme gayretindeyiz. Bu şehrimiz için çok önemli.

Yine aynı şekilde Kısık Barajı projemiz bitti. Biz bunu DSİ ile anlaşarak yapacağız. DSİ’ye biz bunu 30 yılda ödeyeceğiz. Protokol yapacağız. Bu bizim için daha uygun bir finansman yöntemi. Çünkü bankalara veya İller Bankasına borçlanarak aldığımız finansman 10 yıllık. Ancak DSİ’nin bize sunduğu ödeme planı 30 yıllık. BU daha da uzayabiliyor. Bunun için Kahramanmaraş’ımızda su temini konusundaki çalışmalarımızı DSİ ile ortaklaşa hareket ederek 30 yıl içerisinde de onlara ödeme gayretindeyiz” dedi.

KISIK BARAJI DÖRT İLÇEMİZE HİZMET VERECEK

İçme suyu temini konusunda çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Kısık Barajı Çağlayancerit ve Pazarcık arasında Aksu Nehri üzerinde olacak. İnşaallah bu yıl içerisinde inşaat ve isale hattı çalışmalarını ihale aşamasına getirdik. Bu çok önemli bir proje.

Hem Türkoğlu ve Pazarcık’ın mahallelerine hem de Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerimizin kırsalına su temin edecek.

Dört ilçemize hitap edecek bir proje. Yine aynı şekilde Helete bölgesinden Çetintepe Barajı’ndan su getirme gayreti içindeyiz. Arkadaşlarımızla bunu değerlendirdik. Yaz mevsimi itibariyle şu anki durumumuzu değerlendirdik.

Su çok önemli bir kaynak, suyu israf etmemek gerek. Özellikle bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. Biliyorsunuz geçen yıl sonbaharda yağmur yağmasaydı barajlarımızda sıkıntı yaşayacaktık” diye konuştu.

HER BİRİMİMİZİN A VE B PLANLARI OLMALI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak planlı bir şekilde çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Hamdolsun şu anda biz şehrimize çok kaliteli su vermekteyiz. Modern laboratuarlarımızda tahliller de yapılmakta.İl genelinde en kaliteli suyu vermenin gayreti içindeyiz. Bu bizim için çok önemli, çünkü Kahramanmaraş Halkının sağlığı bizim için çok önemli. İnşaallah Kahramanmaraş’ı su temini konusunda Türkiye’ye örnek hale getireceğiz. Bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Biliyorsunuz Elbistan Afşin bölgesine Akdere-Sarımağara bölgesinden su temini konusunda birinci ihale yapıldı.75 milyon TL karşılığında yakında onun çalışmaları başlayacak. DSİ ile ortak protokolümüzde o bölgeye de kaynak suyu getireceğiz. Ceyhan Nehrimizin gözündeki kaynaklarda da izolasyonlar yaptık çok özel yöntemlerle. İnşaallah orada bir arıtma tesisi de kuracağız. Bunun için de hem A hem de B planlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ımızın genelinde her birimimizin bir A ve B planları olması gayreti içindeyiz. Kırsalda bazı mahallelerimizde yoğun kuyular vuruyoruz ve bunlardan kuruyanlar oluyor. Yeniden buralarda çalışma yapıyor arkadaşlar. 2018 yılına kadar Kahramanmaraş’ımızla ilgili içme suyu konusunda tüm ihaleleri yapmış olacağız. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Kahramanmaraşlı Halkımızı sağlığı çok önemli. Bu konuda gayret eden tüm arkadaşlarımızı da kutluyoruz ve tüm Kahramanmaraş halkını sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER