banner675

ANADOLU AJANSI 95 YAŞINDA

VALİ GÜVENÇER, AA TÜM DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANIYOR

ANADOLU AJANSI 95 YAŞINDA

 Anadolu Ajansı 95 yaşında

 Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Güvençer, mesajında, AA'nın doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla tüm dünyanın takdirini kazandığını belirtti.
AA'nın dünyanın her yerinde görevini başarıyla yerine getirdiğini vurgulayan Güvençer, mesajında şu ifadelere yer verdi.
"Hepimiz Anadolu Ajansımızın bir milli kurumumuz olarak toplumsal hafızamızın diri tutulması ve geleceğe bakış açımızın şekillendirilmesi konusunda aldığı etkin rolü çok iyi biliyoruz. Anadolu Ajansı, 95 yıldır yürüttüğü ilkeli, tarafsız, sorumlu habercilik anlayışı ve köklü geçmişiyle ülkemizin uluslararası düzeyde saygın haber ajanslarından biri olmayı başarmıştır. Bunun için de Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran milli ajansımızın 95. yıl dönümünü yürekten kutluyorum."
Güvençer, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı önderliğindeki tüm çalışanlarının güzel emek ve çalışmalarını tebrik ettiğini sözlerine ekledi.
 
- "Anadolu Ajansı, Türkiye'nin gören gözü, duyan kulağıdır"
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Erkoç, mesajında, Anadolu Ajansı'nın 95 yıldır kamuoyunu aydınlatma görevini başarıyla yürüttüğünü belirtti.
AA'nın haberciliğin öncü ve örnek kuruluşlarından birisi, Türkiye'nin de en köklü ajansı olduğunu vurgulayan Erkoç, mesajında, şunlara yer verdi:
"İletişim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederek, yurt içi ve yurt dışındaki örgütlenmesini geliştiren Anadolu Ajansı, çok yönlü ve hızlı haber akışıyla görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Türkiye'nin en büyük haber ve iletişim ağına da sahip olan Anadolu Ajansı, kendini yenileyerek bir dünya ajansı haline gelmiş ve kendi ekolünü kuran bir okul olmuştur. Anadolu Ajansı, Türkiye'nin gören gözü, duyan kulağıdır. Sorumlu ve ilkeli habercilik anlayışıyla milletimizin sesi olan Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Başarılı çalışmalarını arttırarak sürdüreceğine gönülden inanıyor, kuruma emeği geçenleri saygıyla anıyor, tüm çalışanlarını tebrik ediyorum.''
 
- "Dünyanın en saygın ajanslar arasındaki yerini almayı başarmıştır"
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci,  Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Anadolu Ajansı'nın 95 yıldır doğru, objektif ve hızlı habercilik anlayışıyla sürekli kendisini yenileyen ve teknolojik altyapısını güçlendiren yönetimiyle bu görevi layığıyla yerine getirdiğine dikkat çeken Deveci, mesajında şunları kaydetti:
"Kurulmasını Gazi Mustafa Kemal'in desteklediği Anadolu Ajansı, milletimizin teveccühünü kazanmış bir kuruluşumuzdur. İletişimin her geçen gün önem kazandığı günümüzde, yurt içinde 15 bölge müdürlüğü ve 67 bürosu, yurt dışında ise 5 bölge direktörlüğü ve 43 ofisi ile ilk günkü heyecan ve misyonuyla hizmet veren, ülkemizin yüz akı bir kuruluş olan Anadolu Ajansı, sürekli kendisini yenileyen ve teknolojik altyapısını güçlendiren yönetim anlayışıyla dünyanın en saygın ajanslar arasındaki yerini almayı başarmıştır. Bu vesileyle Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü kutlar, başarılarının devamını dilerim."
 
- "Hazine niteliğinde kaynak"
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Yabanoğlu, mesajında, AA'nın dünya tarafından takip edilen en etkili ve en saygın haber ajansları arasında kendine yer bulduğunu belirtti.
AA'nın ürettiklerinin hazine değerinde bir kaynak olduğunu vurgulayan Yabanoğlu, mesajında şunlara yer verdi:
"Dünyanın en saygın haber ajansları arasında yer alan, Cumhuriyetle adeta özdeşleşen, 8 dilde yayın yaparak evrenselleşen Anadolu Ajansı, dünya tarafından takip edilen en etkili ve en saygın haber ajansları arasında kendine yer bulmuştur. Türkiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşantısı ile dış politikaya dair haberleri ve fotoğrafları birer hazine niteliğinde kaynak olan Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü kutlar, bu meşakkatli görevi yürüten çalışanlarını tebrik eder, yayın hayatlarında başarılar dilerim."
 
- "Anadolu Ajansı, güvence demektir"
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Mahçiçek, mesajında, AA'nın Türkiye'nin basın, enformasyon ve haber alanında, resmi niteliğin olan bir kuruluş olduğunu belirtti.
AA'nın 95 yıl boyunca da iletişim ve haberleşmede, ülke menfaatleri doğrultusunda, doğru habercilik ilkeleriyle ülkenin her köşesinde Türkiye ile ilgili haberleri yapan, bunları analiz eden, önemli bir misyon görevi yapan bir kuruluş olduğunu belirten Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"İşin doğrusu Anadolu Ajansı, güvence demektir. Doğru bilgi alma noktasında başka haber kanalları ve merkezlerde olabilir ama haber kaynağı sağlam olan, gerçekci olan devletimizin kuruluşu olan bir müesse Anadolu Ajansı.  95 yıl boyunca çok önemli misyonlar, görevler ifa etmiş bir kuruluşumuz. Bu hizmetleri de son dönemlerde AK Parti iktidarıyla beraber çok daha gelişip teknolojik iyi alt yapılar oluşturarak daha verimli bir şekilde yürütüyor."
Daha nice 95 yıllar boyunca Anadolu Ajansı'nın ülkeye hizmet etmeye, doğru ve gerçekçi haberler sunmaya devam edeceğini belirten Mahçiçek, Türkiye'nin de buna ihtiyacının olduğunu ifade etti.
Seviyeli ve doğru haberciliğin artık ülkede çok önemli bir noktaya geldiğini vurgulayan Mahçiçek, "Bir takım provokasyonlar, haberlerde yanıltmalar, maalesef uydurmalar, çok belirgin hale gelmişken, Anadolu Ajansımız, ülke gerçekleriyle ülke menfaatleriyle örtüşen bir şekilde, güzel bir haber ağı kurmuş ve bu haber ağını götürüyor. Bu güne kadar hizmeti olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ve güveniyoruz ki inşallah Anadolu Ajansı bundan böyle de bu güzel görevini ülke için çok önemli görevini aksatmadan çok daha iyi bir şekilde çok daha ileri düzeylere taşıyacaktır inşallah. Kurumun bütün çalışanlarına başarı diliyor, 95. yıllarını kutluyorum" ifadelerine yer verdi.
 
- "Takdir ve memnuniyetle karşılamaktayız"
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Okay, mesajında, AA'nın uluslararası bir üne ulaşmasını takdirle karşıladıklarını belirtti.
AA'nın örnek bir model olduğunu vurgulayan Okay, mesajında, "Kuruluşunun 95. yılında Anadolu Ajansının  Uluslararası üne sahip oluşunu takdir ve memnuniyetle karşılamaktayız. Habercilik mesleğinin icrası noktasında köklü tavır ve tutumuyla yurdumuzun haber ağını örnek bir modelle kurabilmiş olduğunu görmekteyiz. Güvenilir ve hızlı habercilik anlayışıyla 100. yılında da başarılı, etik değerlere saygılı ve güvenilir bir ajans olarak yer alacaktır.        Tüm Anadolu Ajansı çalışanlarını kutluyor başarılarının devamını diliyorum" ifadesine yer verdi.
 
- "Basınımızın temel taşı olmayı başarmıştır"
Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Sayın, mesajında, Kurtuluş Savaşı döneminde 6 Nisan 1920'de kurulan AA'nın, "Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma" görevini dönemin zor şartları içerisinde başarıyla yerine getirmenin, kurulduğu günden bugüne haklı kıvancını yaşadığını ifade etti.
Önemi her geçen gün daha da çok artan Anadolu Ajansı'nın doğru haber vermeyi benimseyen, basın etik ve ilkelerinden taviz vermeyen, teknolojideki yenilikleri yakından izleyen hizmetlerini geliştiren bir ajans olduğunu belirten Sayın, şunları kaydetti:
"Hızlı, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışıyla halkımızın güvenini kazanan AA'nın, bundan sonra da halkı aydınlatma ve haber iletme görevlerini kuruluş amaçları doğrultusunda sorumlu yayıncılık anlayışıyla sürdüreceğine inanıyorum. Anadolu Ajansı nitelikli ve kaliteli habercilik anlayışından hiçbir zaman taviz vermemiş, basınımızın temel taşı olmayı başarmıştır. Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü bütün samimi duygularla kutluyor, tüm çalışanlarına başarıları diliyorum."
 
- "Yanlış ve yalan habercilik yapmamıştır"
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi Sırrıberk Arslan, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Arslan, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle bu ülkenin sesinin duyurulması amacıyla kurulan AA'nın kendisinde, Türkiye'de ve dünyada ilkeli, doğru, tarafsız ve hızlı haberciliği çağrıştırdığını belirtti.
"AA bana göre doğrunun, kesin bilginin ifadesidir" sözlerine yer veren Arslan, mesajında şunları kaydetti:
"Yurt içinde ve yurt dışındaki haber ağıyla sadece abonelerine hızlı ve güvenilir haber yetiştirmekle kalmayıp, kamuoyunun her türlü alandaki merakını da en kısa sürede en doğru şekliyle yansıtmış oluyor. Anadolu Ajansı'na nice 95 yıllar daha aynı başarı, hız, tarafsız ve ilkeli haberciliğinin devamını diliyorum. Bence Anadolu Ajansı kurulduğu ilk günden itibaren yapmadığı tek şey var oda yanlış ve yalan habercilik yapmamıştır. Bence en önemli ve kayda değer olanı da budur."
AA'nın her geçen teknolojik imkanlarla da kendisini geliştiren bir kurum olduğunu dile getiren Arslan, Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü bütün samimi duygularla kutlayıp, tüm çalışanlarına başarıları dilediğini belirtti.
 
- "Türk haberciliğinin yüz akı"
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, Anadolu Ajansı'nın (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Vanlı, mesajında, AA'nın Türk haberciliğinin yüz akı olduğunu söyledi.
Haberi koklamada, bulmada ve takip etmede tam bir özel sektör zihniyeti ile çalışan Anadolu Ajansı'nın haberin doğruluğu bazında ise devlet ciddiyetini içerisinde çalıştığını vurgulayan Vanlı, mesajında şunlara yer verdi:
"Ben yerel bir gazeteci olarak yaptığım gözlemlerimde, özellikle seçim haberlerinde vatandaşların en son Anadolu Ajansı verile ile hareket ettiğine şahit olmuşumdur. Kendi adıma da özelikle; Ukrayna'daki iç savaş sırasında, dünya genelinde söz sahibi olan bir çok yabancı televizyon kanallarının Anadolu Ajansı mahreçli haber kullanmaları bir Türk ve  bir haberci olarak beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu vesile ile Anadolu Ajansı ailesini, ilk kurulduğundan bu yana emeği geçenlerle birlikte 95. yılını kutlayarak, başarılarının devamını diliyorum."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685