banner675

BAŞKAN ÇELEĞEN'DEN EBELER HAFTASI MESAJI

ÇELEĞEN; TARİHİN EN ESKİ MESLEKLERİNDEN BİRİSİ

BAŞKAN ÇELEĞEN'DEN EBELER HAFTASI MESAJI
  BAŞKAN ÇELEĞEN'DEN EBELER HAFTASI MESAJI

ÇELEĞEN; Tarihin en eski mesleklerinden Birisi

            Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen , ‘ebeler Haftası’ Dolayısı İle Bir Kutlama Mesajı Yayınlayarak, Sağlık Sektörünün Önemli Bir Unsuru Olarak Fedakârlıklar İçerisinde Halka Hizmet Veren Ebelerin ‘ebeler Haftasını’ Kutladı.

  Çeleğen mesajında şu ifadelere yer verdi.İnsan sevgisiyle dolu, şefkat ve sabırla yapılan, onurlu bir meslek olan ve sağlık hizmetlerinin temel taşlarından biri olan ebelerimiz; sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde, gelişiminde ve sürdürülebilirliğinde önemli bir role sahiptir.



Başkan Çeleğen ; Her yıl 21- 28 Nisan tarihlerinde ülkemizde kutlanmakta olan “ Ebeler Haftası” içinde bulunuyoruz. Doğum öncesinde, doğum sırasında ve doğumdan sonra anneyi ve bebeği izleyen, normal veya riskli doğumlar ve tüm bu aşamalarda ilgili kontrol, müdahale ve gerekli bakımı yapabilen, aile planlaması uygulamalarına katılan, gebelikte dâhili ve cerrahi sorunların bakımını yapabilen bir meslek mensuplarıdır. Ebelerimiz sağlık teşkilatının can damarını oluşturmakla birlikte, Ülkemizde Aşılama, ana çocuk sağlığı gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin en ücra köşelere kadar ulaştırılması görevini ifa etmektedir. Ayrıca hastanelerimizde tedavi edici sağlık hizmetlerinin verilmesinde de önemli görevler üstlenmektedir.  Bu vesile ile bu kutsal görevi yerine getiren bütün ebelerimizin, ‘Ebeler Haftası’nı’ kutluyor, sağlık alanında sağlanan başarılardaki katkılarından dolayı teşekkür ediyor, başarıla diliyorum’’ dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 00:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685