banner675

BASIN, DEMOKRASİ VE ÇOĞULCULUĞA KATKI SAĞLIYOR

SAYIN, BASINDA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER OLDU

BASIN, DEMOKRASİ VE ÇOĞULCULUĞA KATKI SAĞLIYOR

 Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Kemal Sayın, basında sansürün kaldırılışı ile birlikte basın mensuplarının demokrasinin ve çoğulculuğun gelişmesine önemli katkılar yaptığı söyledi.

KGC Başkanı Kemal Sayın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir açıklama yaparak, basının, çağdaş demokrasilerde iletişimin en güçlü araçlarından olup, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan vazgeçilmez temel unsurlardan biri olduğunu söyledi. Çağdaş ve demokratik bir ülke olmanın temel dayanaklarından birisinin de bağımsız ve güçlü bir basına sahip olunması gerektiğini ifade eden Sayın, şunları söyledi:
"24 Temmuz 1908 tarihinde basınımız üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla, toplumumuzun gelişmesinde, çağdaşlaşmasında ve ilerlemesinde önemli mesafeler alınmış, demokratik ve çoğulcu yapının gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. 1908 yılında sansürün kaldırılışından itibaren geçen süre içerisinde basınımızda, ulusal ve yerel düzeyde çok önemli ilerleme ve gelişmeler olmuştur. Cumhuriyetimizin gelişiminde ve ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde önemli bir görev alan basın mensuplarımızın kamuoyunun doğru bilgilendirmesi, yapılan hizmetlerin ve yaşanan problemlerin doğru ve tarafsız bir şekilde halka yansıtılması için gece gündüz demeden güç şartlar altında görevlerini büyük özveriyle ifa etmeleri de takdire şayandır. 
Günümüz toplumunda hızla gelişen ve geniş bir alana ulaşabilen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, görsel ve işitsel basın yaşadığımız yer ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizleri haberdar ederek etkili bir iletişim ağı sağlamaktadır. Bununla birlikte, demokrasinin ve ülkenin gelişmesinde çok büyük bir yeri olan haber alma ve yaymada doğru bilgilendirilmiş, çağdaş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı da büyük önem arz etmektedir. Doğru bilgi beraberinde doğru düşünceyi getirir. 
Böyle önemli bir görevi yerine getirirken zor çalışma şartları altında fakat meslek aşkıyla mesai mefhumu tanımayan fedakar ve cefakar tüm basın çalışanlarının ve basın kuruluşlarının; basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum." 
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685