banner651

BARO BAŞKANI BAĞCI, YENİDEN ADAYIM

BARO BAŞKANI BAĞCI, YENİDEN ADAYIM

BARO BAŞKANI BAĞCI, YENİDEN ADAYIM

BARO BAŞKANI BAĞCI, YENİDEN ADAYIM

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı, iki yıllık görev süresi içerisinde güzel hizmetlere imza attıklarını, bu hizmetlerin devam etmesi için tekrar aday olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı Ekim Ayının ikinci haftasında düşünülen Baro seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı. Bağcı avukat arkadaşlarına hizmet yapmaya devam etmeyi hedeflediklerini söyledi.


Adaylık açıklamasına darbe girişiminde gazi, şehit olanlara ve darbe girişimini başarısız kılan vatandaşlara selam göndererek başlayan Bağcı, Fetö terör örgütü taşeronluğunda gerçekleştirilmeye çalışılan darbe ve işgal girişiminin vatandaşlarımızın demokrasi savaşı ile bertaraf edildiğini söyledi.
FETÖ’nün darbe girişiminin ardından bu seferde ülkeyi dirençsiz bırakmaya çalışan PKK, DAEŞ ve PYD gibi terör örgütlerinin Türkiye üzerindeki saldırılarını yoğunlaştırdığını belirten Bağcı şöyle konuştu; “bu terör örgütlerinin son dönemde Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep’te gerçekleştirdikleri ve çok sayıda vatandaşımızın güvenlik gücü mensuplarımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebebiyet veren terör saldırılarını insanlık suçu olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyorum”


Türk ordusunun Sınır  ötesi operasyonlara başladığını da belirten Başkan Bağcı, kendi sınırlarımızı korumak için değil bölgeyi tüm terör örgütlerinden temizleyerek barış temin etmek isteyen Türkiye’nin bu kutsal amacını en kısa zamanda gerçekleştireceğine inandığını belirtti.
Bağcı,  Darbe, işgal ve terör sarmalındaki Türkiye için Mevlana’nın değdiği gibi ‘bir olma, iri olma, diri olma’ günü olduğunu da dile getirdi.

HİZMETE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Bağcı adaylık açıklaması ile ilgili olarak da, Baroların, mensubu avukatlara ilişkin asli görevleri dışında adaletin sağlanması ve ulusal birlik-beraberliğin temini anlamında birçok görevleri bulunduğunu belirterek, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşu Baromuzun seçimleri Ekim ayının ikinci haftası yapılacağını duyurdu, “Bilindiği üzere Baro Başkanları ve Yönetimlerinin görev süreleri iki yıldır. Baro Başkanları ve yönetimleri o yer Barosuna bağlı avukatların özgür iradeleri uyarınca demokratik usullerle yapılan seçim sonucunda göreve getirildiğinden dolayı 2006 yılında Avukatlık Kanununda yapılan düzenleme ile baro başkanlarına birden fazla dönem Başkanlık yapma imkanı tanınmıştır. Bunun yansıması olarak o dönemden sonra Kahramanmaraş Barosunun Başkanları, hizmet süresinin kısa olmasını gerekçe göstererek seçime girmişler ve en az iki dönem baro başkanlığı görevlerini sürdürmüşlerdir. İzah ettiğimiz üzere iki yıllık süre kısa bir süredir. Hedeflenen icraatlar tam anlamıyla gerçekleştirilemeden yeni seçim dönemi gelmektedir. Kahramanmaraş Barosu Başkanı olarak görev yaptığım süre içerisinde avukatlarımız ve vatandaşlarımıza yönelik birçok icraatta bulunulmuştur. Fakat zaman ve kaynak sıkıntısı sebebiyle gerçekleştiremediğimiz faaliyetlerimizde bulunmaktadır. Bu nedenle kendisini Kahramanmaraş Barosuna adamış bir başkan olarak önümüzdeki Baro Seçimlerinde de Kahramanmaraş Barosu Başkanlığına, yönetim kurulumla ikinci kez talibim. Tüm meslektaşlarımın dua ve desteğini bekliyorum” ifadesini kullandı.

Bağcı, Basın mensuplarının da sorularını cevaplayarak, seçimlere 40 gün kadar zaman olduğunu bu zamana kadar çalışmalarına devam edeceğini söyledi.  

 

MERKEZDE GÖZALTINA ALINAN YOK!

Başkan Bağcı, toplantıda basın mensuplarının gündem ve seçime dair çeşitli sorularını cevaplandırdı. Kent merkezi ve ilçeler dahil halen 527 meslektaşının bulunduğunu, 80 stajyerin de göreve başlaması halinde bu sayının 600’ü geçeceğini ifade ederek, merkez ve ilçeler dahil 40’a yakın hakim ve savcının FETÖ soruşturması kapsamında görevden ihraç edildiğinin altını çizdi, merkezde, bu güne kadar Fetö operasyonu sebebiyle gözaltına alınan bir meslektaşının bulunmadığını da belirttikten sonra, bir soru üzerine de, “40’a yakın hakim ve savcının görevden uzaklaştırılması neticesi tabi ki bir boşluk oluştu, ancak boşalan kadrolara atamalar gerçekleşti” diye konuştu, 5 Eylül’de yeni adli yılın başlayacağını da duyurduktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Baro olarak ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber: Bilal EVRAN

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER