banner651

BAKAN ÜNAL, GÜRCİSTAN İLE İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

BAKAN ÜNAL, GİORGADZE'Yİ AĞIRLADI

BAKAN ÜNAL,  GÜRCİSTAN İLE İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

 














GÜRCİSTAN İLE İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ


- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikhail Giorgadze’yi ağırladı.

- Bakan Mahir Ünal: “Gürcistan ile bugüne kadar var olan güçlü işbirliğimizi daha da güçlendirme kararı aldık.”



Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gürcistan ile Türkiye arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek üzere heyetlerarası komisyonlar oluşturduklarını söyledi.



Bakan Mahir Ünal, Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikhail Giorgadze ile beraberindeki heyeti Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünde ağırladı.



Gürcistan ile Türkiye arasındaki işbirliği olanaklarının değerlendirildiği toplantının ardından heyetle birlikte Ankara Palas’a geçen Bakan Ünal, öğle yemeğinin ardından yaptığı açıklamada iki ülke arasında kısa, orta ve uzun vadede işbirliği gerçekleştirilecek alanlar üzerinde çalışmalar yapmak üzere heyetlerarası komisyonlar oluşturduklarını söyledi.



Heyetlerin karşılıklı çalışmalarının ardından önümüzdeki aylarda Tiflis’e gitmeyi ve burada yapılan çalışmaların sonucunu mevkidaşı ile değerlendirmeyi düşündüklerini de dile getiren Bakan Ünal, mevkidaşına kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden Ayasofya Müzesinin mihrabındaki yarım kubbenin desenlerinden esinlenerek yapılmış bir gondolu takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER