banner675

ÜNAL, AFŞİN'DE BAZI AÇILIŞLARA KATILDI

ÜNAL: "BAZILARI ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTİYOR"

ÜNAL, AFŞİN'DE BAZI AÇILIŞLARA KATILDI

 AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bazıları eski Türkiye’ye dönmek istiyorlar. Eski Türkiye’nin alışkanlıklarını devam ettirmek istiyorlar" dedi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde kapalı pazar yerinin temeli ve Afşin Belediyesi Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nin açılış törenine katılan Ünal, iktidarları öncesi faiz lobisine giden paraların artık vatandaşa hizmet olarak geldiğini söyledi. 
Şehirlerin insanlar için yaşanabilir hale gelmesi ve şehirlerin insan kalitesini arttıracak donanıma sahip olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Ünal, şöyle devam etti: 
"Bizler hizmetin olmadığı, okullarında tebeşir parasını öğrencilerin kendi ceplerinden topladığı şehirlerde büyüdük. İmkansızlığın, yokluğun; bir üst sınıftan alt sınıftaki öğrencinin sene başında kitap satın aldığı günlerden biz bu günlere geldik. Ama bugün öğrenci okula başladığında sırasında kitaplarını hazır buluyor; akıllı tahtasıyla, tablet bilgisayarıyla insanın her türlü ihtiyacını düşünen, insana hizmet eden bir devlet var artık. Biz buna yeni Türkiye diyoruz. Eski anlayışla, eski zihniyetle ayırt edilebilmesi için bunu diyoruz. Eski Türkiye’de insanın kıymeti yoktu. Sağlık, eğitim hizmeti ve belediyecilik yoktu. Şimdi hamdolsun insana ve insana ait olan her şeye devletin hizmet ettiği Türkiye var. Şimdi büyük gayretle eski Türkiye’ye dönmek istiyorlar. Eski Türkiye’nin alışkanlıklarını devam ettirmek istiyorlar." 
Eski siyasetçilerin tutamayacakları sözler verdiklerini ifade eden Ünal, “Yedi defa gelirler sekiz defa giderler. Her bir buçuk yılda bu ülkede hükümetler değişir, istikrar olmaz, hizmet olmaz. Öyle bir Türkiye düşünün ki vatandaştan toplanan her 100 liranın 86 lirası vergiye faize gidiyordu. Bütçemizin yüzde 44’ü faiz giderlerine ayrılıyordu. Hamdolsun bugün toplanan her 100 liralık verginin 2 ya da 3 lirası faize gidiyor. Bütçenin artık yüzde 44’ü değil 11’i faize gidiyor. Faiz lobisine gitmeyen bu paralar artık devletin bütçesinde kalıyor. 1 trilyon 200 milyar dolar devletin bütçesinde kalıyor ve bu paralar yerel yönetimlere geliyor. Sağlık ve eğitim hizmeti oluyor. Yerel yönetimler artık bulundukları yerleri ayağa kaldırıyorlar. Artık şehirlerin kimliğini karakterlerini ayağa kaldırıyoruz” dedi.
AK Parti Seçim Bürosu ve esnafı ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Afşin Rabia Parkı'nda da incelemelerde bulundu. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685