ARAS, İLAÇ KULLANIMI DOĞRU ANLATILMALI

14 MAYIS ECZACILIK HAFTASI

ARAS, İLAÇ KULLANIMI DOĞRU ANLATILMALI

İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eczacılar Odası tarafından "14 Mayıs Eczacılık Bayramı" nedeniyle resim sergisi açıldı.



Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı 
Murat Aras, serginin açılışında yaptığı konuşmada, projenin Sağlık Müdürlüğü ile beraber yola çıkılan bir proje olduğunu, amaçlarının ilacın ve ilaç kullanımının insanlara doğru anlatılması konusunda bir çaba olduğunu söyledi.



Her ilacın direkt olarak kullanılmasının yanlış olduğunu ve ailelerin bu konuda dikkat etmesi gerektiğini belirten Aras "Size söylenen her şeyi danıştığınız her şeyin direkt olarak ilaç gibi kullanmaya çalışırsanız hem kendinizin hem çocuklarınızın sağlığını çok büyük risk altına atarsınız." dedi.



İl Sağlık Müdürü Murat Çoşkun da çok anlamlı bir proje yaptıklarını, çocukların güzel çizimlerinin olduğunu söyledi.




İlaç konulu resimlerin gelecek nesillere olumlu yansımalarının olacağını söyleyen Coşkun, "İlaç kullanımı ilacın çocuk gözüyle bu şekilde değerlendirilmesini, ben gelecek nesillerde doğru ve düzgün ilaç kullanımı açısından önemli ve anlamlı buluyorum. Bu etkinliğin yapımında destek veren eczacılık odamıza ve milli eğitim müdürlüğümüze, katılma cesaretini gösteren gençlere, bu güzel eserleri ortaya çıkaran bütün çocukları kutluyorum." diye konuştu.




Konuşmalarından ardından, ortaokullar arası gerçekleştirilen "Çocuk Gözünde İlaç" konulu resim sergisi açılarak, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER