ALİ ÖZTUNÇ GÜNE CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ ZİYARETİ İLE BAŞLADI.

ALİ ÖZTUNÇ GÜNE CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ ZİYARETİ İLE BAŞLADI.

 ALİ ÖZTUNÇ GÜNE CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ ZİYARETİ İLE BAŞLADI.

 ALİ ÖZTUNÇ GÜNE CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ ZİYARETİ İLE BAŞLADI.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş milletvekili adayı Ali Öztunç  seçim çalışmalarını sürdürüyor.   Öztunç bugün Cumhuriyet Kadınları Derneği Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret etti. Başkan Emsal Fındık ile Dernek üyelerinin yer aldığı toplantının ana konusu 1 Kasım Seçimi oldu. 

CHP’nin Önce Türkiye seçim propagandası üzerine değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda,  Konuşan Milletvekili adayı Öztunç Türkiye Cumhuriyeti'nin laik bir ülke olduğunu Cumhuriyetçi ve CHP'li kadınların da çağdaş ve demokratik bir Türkiye sevdasıyla çalıştığını kaydetti.

Kadınların çağdaş, laik ve demokrat yapısını tüm dünyaya haykıracaklarını vurgulayan Öztunç , "Kadınlar, CHP çatısı altında örgütlü ve mücadeleci bir yapıyla başarılı çalışmalar yürütüyor. Kadına en fazla değer veren parti olan CHP, Türkiye'de iktidardan kaynaklanan yanlış kadın algısına son verecek, kadın haklarına sahip çıkacak tek partidir. CHP'de bilgi, birikim, vizyon ve donanımlarıyla yerel yönetimlere aday adayı olan kadınlarımız bu bilinçle hareket ediyor" dedi.

Türkiye'de cinsiyet eşitliğinin bir denge olduğuna işaret eden CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç son olarak konuşmasında "CHP, Türkiye'nin sigortasıdır ve bir çınar ağacı gibidir. Çınar ağacı her dalı eşit büyüyen bir ağaçtır ve denge unsurudur. Doğanın bir dengesi olduğundan hareketle nüfusta yüzde 50'ye sahip olan kadınların siyasetteki temsil oranının da yüzde 50 olmasını umut ediyoruz. Türkiye'nin siyasi dengesi ancak kadınların yüzde 50 katılımıyla mümkün olacaktır. Dengenin sağlanması için mücadele edeceğiz. Dayanışma içerisinde olacağız ve kusurlarımızı aramak yerine birbirimizi kazanma yolu arayacağız. Kavgaya, gürültüye meydan vermeden Türk kadınının eğitimli, çağdaş ve modern olması için mücadele edeceğiz."

Cumhuriyetçi kadınların daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğini düşünüyorum, "Artık kadınlar yönetimde söz sahibi olmalı" dedi. Kadınların ince fikirlerinin topluma pozitif bir değer olarak döneceğini söyleyen Öztunç, "Farklı kitleleri partimize kazandırmalıyız. Ne kadar çok kişiye ulaşırsak o derece başarılı oluruz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER